Kultúra

Elképesztően nagyot ment a Star Wars: Az utolsó Jedik új előzetese

A debütálását követő 24 órában minden idők egyik legnagyobb nézettségét produkálta a trailer.

Immár biztosan nincs a világon olyan internetező halandó, aki ne tudná, hogy kedden hajnalban dobbantott a világhálón a Star Wars: Az utolsó Jedik második trailere, amely kétségtelenül ütős lett.

Tegyél le mindent, mert itt a Star Wars 8 új előzetese
Hónapokat kellett várni rá, de megérte, ugyanis elképesztő Az utolsó Jedik második trailere.

Utóbb kiderült, hogy a debütálását követően csak úgy hasított (és hasít továbbra is) a világhálón a látványos és meglepő fordulatokat is sejtető előzetes, amelyet a Deadline értesülései szerint

az első 24 órában 120,1 milliószor tekintették meg online, márpedig ez 29,1 millióval több, mint Az utolsó Jedik előző, áprilisi előzetesének első napi nézettsége.

Nem meglepő módon a trailer azóta is lendületben van és napi szinten 25 milliónál is többször játsszák le.

A Walt Disney és a Lucasfilm számára üröm lehet az örömben, hogy bármennyire is impozáns ez a nézettségi adat, messze elmarad a rekordtól, amellyel április óta az AZ teaser trailere büszkélkedik.

Brutális rekordot döntött a Stephen King-féle Az előzetese
A trailer nézettsége még a Halálos iramban 8 történelmi csúcsát is túlszárnyalta.

Összesítésben minden idők negyedik legjobb első 24 órás nézettségét érte el a Star Wars VIII új trailere, ugyanis a képzeletbeli dobogót a bohóchorror kedvcsinálója mellett a Halálos iramban 8 első előzetese (139 millió) és az élőszereplős A szépség és a szörnyeteg második előzetese (127 millió) foglalja el.

A Star War: Az utolsó Jediket Rian Johnson rendezte és a film szereplőgárdáját Daisy Ridley (Rey), Mark Hamill (Luke), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron), Peter Mayhew (Chewbacca), Carrie Fisher (Leia), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Jimmy Vee (R2-D2) és Andy Serkis (Snoke fővezér) alkotja. Mellettük Leia hercegnő/tábornok szerepében még egyszer Carrie Fishert is viszontláthatjuk majd, miután a színésznő jeleneteit még a decemberi halála előtt leforgatták.

A Star Wars VIII egy nappal az amerikai bemutató előtt: december 14-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik