Kultúra

Daniel Radcliffe dzsungeles filmjében megjárja a poklot

Október végén kerül a hazai mozikba Daniel Radcliffe új filmje, a Dzsungel. A film egy igaz történetet, Yossi Ghinsberg bestsellerét dolgozza fel a bolíviai őserdőkről. Az izraeli, de Ausztráliában élő író még az 1980-as évek elején rekedt 3 hétre az Amazonas-medence őserdeiben, nem sok hiányzott, hogy örökre ott maradjon. A kalandjaiból könyvet írt, a Discovery Csoda, hogy élek címmel dokumentumfilmet forgatott Ghinsbergről, most pedig Radcliffe főszereplésével a film is elkészült.

A Harry Potter-sorozatban ismertté vált Radcliffe játssza Yossi Ghinsberget, aki a civilizációra ráunva elutazik Bolíviába és Amazónia dzsungeleibe. Aztán jön a csavar, a túravezető elhagyja a csapatot, és Radcliffe magára marad a veszélyes őserdőben. A pszichothriller végigkíséri a túlélését.

Az előzetes és a sztori alapján a filmet akár Leonardo DiCaprio egyik korai szerepével, A parttal is összehasonlítjuk. Csak ott nem az Amazonas, hanem Thaiföld, és egy trópusi sziget ejti foglyul a színészt. Nem egyedül, de DiCaprio is elhagyja a civilizációt az édenkertnél cserébe, ahol mégsem olyan idilli és kalandos minden, ahogy azt elképzelte.

A Dzsungel rendezője nem először készít hasonló filmet, Greg McLean jegyzi A fenevadot is 2007-ből.

A filmet a magyar mozikban október 26-tól vetítik. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik