Kultúra

Benedict Cumberbatch Edisonként is hatalmasat játszik

A Feszültség című drámában, amely a legendás feltaláló és legfőbb riválisa közti versengésről fog szólni. Trailer.

A 2014-es Kódjátszmában Alan Turingként nyújtott briliáns alakítása után idén ismét egy csodabogár megformálásával hajthat rá az Oscarra Benedict Cumberbatch, aki Thomas Edisont fogja alakítani a Feszültség (The Current War) című életrajzi drámában. A produkciónak megérkezett az első előzetese.

A kétszeres Emmy-jelölt Alfonso Gomez-Rejon rendezésében készülő alkotás noha Edisonra és feltalálói munkásságára koncentrál, mégsem kizárólag róla fog szólni, ugyanis legalább olyan fontos szerepet kap majd a történetben a mérnök és üzletember George Westinghouse, akit a szintén Oscar-jelölt Michael Shannon alakít. A cselekmény középpontjába kettejük rivalizálása és versengése fog kerülni, miután Edison és Westinghouse az 1880-as évek második felétől mindent elkövettek azért, hogy a másikat megelőzve az ő elektromos rendszerük váljon Amerika-szerte dominánssá. És akkor még szó sem esett Nikola Tesláról (Nicholas Hoult), aki harmadik erőként csatlakozott az indusztriális háborúhoz.

A már említettek mellett sem akármilyen színészek alkotják még a film társulatát, ugyanis a mellékszerepekben Katherine Waterston, Tom Holland, Matthew Macfadyen és Tuppence Middleton lesznek láthatóak. A Feszültség 2018. február 1-jén fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik