Kultúra

Trónok Harca 7. évad: 59 perces lesz az első epizód

A Trónok Harca 7. évada július 17-én folytatódik, az évadpremier kapcsán pedig van néhány ködös információnk. Több, mint egy évet kellett várni az új szezonra, de nem is lehet kérdéses, hogy megérte-e. Vagy mégis? Vagy mégsem?

Trónok Harca 7. – Mire számíthatunk?

Mivel a Trónok Harca új epizódjainak, és általában a készülőben lévő új évadoknak sztorija szigorúan titkos, ezért egyrészt kénytelenek vagyunk a “várható” eseményhorizontok mentén latolgatni (ezzel foglalkoznak a GoT elemzésében jeleskedő kritikusok is), másfelől bújjuk az internetet a különféle kiszivárogtatott információk után koslatva. Ez utóbbi kapcsán izgalmas trollkodásba fogott a sorozatot készítő stáb, amikor úgy döntöttek, hogy leforgatnak néhány kamujelenetet, kizárólag azzal a céllal, hogy amennyiben mégiscsak napvilágra kerülnének bizonyos felvételek, hát azok kapcsán senki ne érezze, hogy tudja, mire számíthat.

Azt azonban elárulta az HBO, hogy az első rész címe Sárkánykő lesz, s ebből következően gyaníthatjuk, hogy Daenerys hazaérkezésének szálaival is foglalkozik majd a Trónok Harca 7. évadának nyitó része (hiszen Sárkánykő a Targaryenek ősi otthona). Észak új királya, Havas Jon a védelmet szervezi, amiképpen Királyvárban is a hadrend megerősítésén dolgozik Cersei.

És te emlékszel a Trónok harca eddigi hat évadának összes eseményére?
Nyilvánvalóan mi sem, de egy videóban kísérletet tettünk a felidézésükre.

Már azt is tudjuk egy ideje, hogy a második rész címe Stormborn, míg a harmadiké The Queen’s Justice lesz, s míg az előzőben Tyrion munkálkodik majd Westeros elfoglalásán, addig utóbbi epizódban a Sárkányok Anyja valószínűleg elindul, hogy elfoglalja a trónt. Mindez persze közel sem biztos, hiszen az összefoglalókat a készítők szándékosan úgy fogalmazzák meg, hogy azok inkább csak még több zavart okozzanak a rajongók fejében, mintsem hogy felfedjék a titokban tartott eseményláncolatot.

A Trónok Harca 7. évadában az HBO hivatalos közlése alapján azzal is számolhatunk, hogy régi és erősnek hitt kötelékek bomlanak fel, amiképpen egészen meglepő újak köttetnek majd.

Game of Thrones – Game of Directors

Korábbi cikkünkben mi is közzétettünk néhány új fotót a GoT 7. évadáról. Ezek azonban olyan mesteri válogatások a készítők részéről, melyek az előzetesekhez hasonlóak csak kérdések halmazait vetik fel a történetet jól ismerő, és a folytatást alig váró rajongók fejében. Unatkozni nem fogunk, az biztos…

A Havas Jont alakító Kit Harington korábban azt nyilatkozta a Jimmy Kimmel Live vendégeként, hogy ezúttal Spanyolországban is sokat forgattak, s annyi lesifotós üldözte őket a felvételek idején, hogy ott határozták el, áljeleneteket fognak készíteni a sajtó megtévesztésére.

Az évadnyitó rész 59 perces lesz, ezt tehát tudjuk. Ugyanakkor az is tény immáron, hogy a Trónok harca eddigi történetének leghosszabb , illetve legrövidebb epizódja is a 7. évad darabja: előbbi, a zárórész 90 perces lesz, míg az egyelőre ismeretlen sorszámú film “mindössze” 50.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik