Kultúra

Meryl Streep feje tetejére állítja a világot

Mary Poppins fura unokatestvérét alakítja majd, és természetsen énekelni is fog.

Több, mint 50 év után tér vissza a vászonra az angol irodalom- és a filmtörténet leghíresebb dadusa, Mary Poppins, aki esernyővel képes röpködni, és csodát vinni a Banks-gyerekek szürke hétköznapjaiba. Az 1964-es Disney klasszikus folytatása jövő karácsonykor kerül a mozikba, ezzel az egyik leghosszabb szünetnek vet majd véget, ami egy film és a sequelje között valaha tátongott.

Kárpótlásul viszont nem akármilyen sztárgárdát sikerült összeszedni: a címszerepet Emily Blunt játssza, de feltűnik majd Colin Firth, Ben Whishaw, valamint Lin-Manuel Miranda, aki épp a legmenőbb musicalszínész a Broadwayn. Na és persze Meryl Streep is, akinek a karakteréről most részleteket árult el a rendező, Rob Marshall.

Az Oscar-díjas színésznő Mary kissé zakkant kuzinját, Topsy Poppinst játssza majd, akinek különös otthonába ellátogatnak a gyerekek a csodadadus vezényletével. A jelenet minden bizonnyal hálás terep lesz a látványtervezők számára, ahol kiélhetik majd kreativitásukat. Topsy világában ugyanis minden a feje tetejére áll, vagy saját maga ellentétébe fordul.

A dalok sem maradnak el

Disney-filmről lévén szó, a zene sem maradhat el, és Streep természetesen saját dalt is kap a filmben. Rob Marshallnak amúgy nem ez lesz az első közös munkája a színésznővel, már a 2014-es Vadregényben is rendezte őt, ahol Streep szintén dalra fakadt a boszorkány szerepében.

A Mary Poppins visszatér cselekménye a 30-as évek Londonjában játszódik majd, a nagy gazdasági világválság idején. A kis Michael Banks már felnőtt, és épp elhunyt feleségét gyászolja, és nem igazán találja a hangot három gyerekével. Ebbe a nagy szomorúságba robban be a régi dadus, hogy kissé felvidítsa a családot, és mindenféle kalandokba vonja be a gyerekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik