Kultúra

Minden Disney-rekordot megdöntött az új Thor-előzetes

Az utómunkálatokat tapossa a Thor: Ragnarok című harmadik Thor-mozi forgatása, vagyis indokolt volt, mégis váratlan, hogy a Marvel kiadta a produkció teaser trailerét, amely egyenesen szenzációs lett. Olyannyira, hogy 136 millióan nézték meg 24 óra alatt. Ez egyébként azért is brutálisan nagy szám, mert a Thor-filmek eddig egyáltalán nem dübörögtek túl jól, a normann viharisten képregényesített változatáról szóló alkotások talán a Marvel filmes univerzumának leggyengébbjei közé tartoznak.

Ehhez képest a Thor: Ragnarok előzetese legyalulta az internetet, A szépség és a szörnyeteg 127,6 millióját és a Star Wars hetedik epizódjának 112 millióját utasította maga mögé.

A hihetetlen hype valószínűleg az előkerülő Planet Hulk sztoriszálnak, A galaxis őrzői vagányságára emlékeztető hangulatnak, és szupertehetséges, szupervicces  Taika Waititi (ő készítette például a Hétköznapi vámpírokat is) személyének is köszönhető, aki úgy döntött, kicsit ráncba szedi a karaktert, mert nem a királydrámázás, hanem viccelődés áll neki jól igazán.

Az előzetes azonban csak a Disney-filmek között rekorder, az eddigi mindent vivő trailer a Stephen King-féle Az, amit

az első 24 órában nem kevesebb, mint 197 milliószor játszották le a Youtube-on, a Facebookon és a Twitteren, ezzel pedig 58 milliót vert az új rekordot még decemberben beállító Halálos iramban 8 előzetesére.

Az asgardi félistent természetesen továbbra is Chris Hemsworth alakítja, mellette a Lokiként visszatérő Tom Hiddleston és az új mellékszereplők, így a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett, továbbá Tessa Thompson és a kiváló Jeff Goldblum is felbukkan a kedvcsinálóban.

A Marvel korábbi bejelentése értelmében Blanchett a Hela nevű titokzatos és roppant erős új főgonoszt fogja megformálni, Goldblum a Nagymester nevű halhatatlan karakter szerepét kapta, Thompson pedig a Marvel asgardi karakterei között klasszikusnak számító Valkűrt alakítja. Mellettük még a Skurge nevű géppisztolyos arc megformálójaként Karl Urban is játszik a produkcióban, melyben a sok új és izgalmas szereplő ellenére az igazi nagyágyú a Thorhoz hasonlóan gladiátorrá váló Hulk (Mark Ruffalo) lesz.

Thor: Ragnarok november 1-jén érkezik a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik