Kultúra

Erről fog szólni A szökés új évada

Az USA-ban kedden mutatják be, nálunk csütörtökön debütál a börtönös sorozat folytatása. Néhány infónk már van.

A tesók visszatérnek

Ahogy a trailerek és promóképek alapján már lehet tudni, az eredetileg 2005 és 2009 között futott sorozat folytatása, az ötödik évadnak is felfogható Prison Break: Sequelben visszatér Michael Scofield (Wentworth Miller) és Lincoln Burrows (Dominic Purcell) is. Mint emlékezetes, Michael meghal a negyedik évad utolsó részében (feláldozza magát Sarah-ért és halálos áramütés éri), de szemlátomást a készítők nem tudták volna elképzelni nélküle a folytatást.

A legtöbb korábbi szereplő megjelenik

A folytatásban Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies) egyedül neveli majd a Michael Scofieldtől született kisfiát, mígnem egy napon felbukkan az immár robotkezű(!) Zsebes (Robert Knepper) és arról informálja Lincoln Burrowst, hogy úgy tűnik, az öccse csodával határos módon életben van és egy Isten háta mögötti börtönben raboskodik. Nem is kell több Lincolnnak és a meglepetésre valahonnét ugyancsak előkerülő Benjamin “Golyófej” Franklin (Rockmond Dunbar) és Fernando Sucre (Amaury Nolasco) segítségével felkerekedik, hogy megtalálja és megszöktesse Michaelt.

Michael egy jemeni börtönben köt ki

Az eredeti ötletgazdák (Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein és Dawn Olmstead) úgy döntöttek, hogy most változtatnak a történeten, és a kilencrészes miniszériában ezúttal nem Lincoln, hanem Michaelt kell kihozni a börtönből. Az alkotók szerint tökéletes választ adnak arra, miért lehet életben (és miért nem halt meg amúgy az áramütés vagy a diagnosztizált agydaganat következtében). Az biztos, hogy lezárt lesz a történet, a kreátorok elmondása szerint kerek sztorit kapnak a rajongók, de ha sikeres lesz, elképzelhető, hogy hatodik szezonja is lesz.

Akcióban nem lesz hiány

A sorozat akciószekvenciákban sem szenved majd hiányt, ezt pedig maga az egyik főszereplő, Purcell árulta el egy balesete után. Történt ugyanis, hogy az egyik jelenet felvétele során eltört egy forgatási kellék, melynek következtében a színész fejére esett egy súlyos vasrúd. Purcell egyéb felszíni sérülések és egy nyílt seb mellett dupla orrtörést szenvedett, ezért egy casablancai kórházba szállították. Összességében viszonylag olcsón megúszta az esetet, de elmondta, vicces, hogy a durva akciójelenetek felvétele során nem esett baja, de bezzeg szünetben már igen.

Új tetkók

A szökés folytatása nem lenne az, ami, ha az alkotók nem raktak volna új tetkókat Michaelre, ami vélhetően ismét segít abban, hogy kijusson a böriből. Erről szól az alábbi vidi is:

Az első öt perc jó hangulatot ígér

A sorozat hivatalos Facebook oldala hétfőn rakta ki az első öt minutumot, amely Michael narrációjával, egy kis visszatekintéssel és az új helyzet vázolásával telik:

Prison Break is back! Watch the first 5 MINUTES right now before Tuesday's premiere.

Közzétette: Prison Break – 2017. április 3.

A sorozat hazánkban április 6-tól látható a Prime-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik