tedx
Kultúra

Egy napra végre kiszakadsz a mókuskerékből

24.hu
24.hu

2017. 04. 03. 13:51

TED – ez a rövidítés mára egyet jelent a modern tudásmegosztással. Sőt, a „TED-es előadás” külön definíciót érdemelt ki: hiszen az általában 18 percnél nem hosszabb, egyszerre gondolatébresztő és szórakoztató előadások könnyen befogadhatóak, inspiratívak. Nem véletlen, hogy az üzleti életben is egyre inkább próbálnak a TED-előadásokból merítve prezentációkat készíteni.

Mindazok számára, akik maguk is kíváncsiak a hatásos és meggyőző, vagy akár formabontó és interaktív előadásmód fortélyaira, vagy szeretnének értékes és építő gondolatokat meghallgatni, jó hír lehet, hogy a TED-élményt egy napba sűrítve Budapesten is átélhetik.

Május 4-én a Művészetek Palotája ad otthont a 10. TEDx Danubia konferenciának.

A TED-előadássorozat már több mint 20 éves. A technológia, a szórakoztatás és a design témaköreit ötvözve jött létre szűk közösségi kezdeményezésként az első TED-konferencia 1984-ben, azóta pedig világhódító útra indult. A digitális technológiát és a közösségi médiát kihasználva ma már több száz nyelven, több száz videómegosztás révén érhetők el a TED előadásai. A tematika is sokat alakult, a palettán megtalálhatók a tudományos és üzleti témák épp úgy, mint a globális problémák provokatív megvitatása.

A budapesti, független szervezésű TEDx Danubia is egy globális kérdéskört dolgoz fel idén:

Egyedül vagy együtt?

A kérdésfelvetés egyszerre utal emberi kapcsolatainkra, üzleti modelljeinkre, politikai vízióinkra, vagy bolygónk megóvása iránti elkötelezettségünkre. Május 4-én három etapban 22 előadó ad majd választ más-más szemszögből a kérdésre, ki a tudományos tényeket és adatokat, ki a személyes történeket, ki a művészetet hívva segítségül.

A TEDx Danubia színpadán egymást követi majd többek között

És hogy miért éri meg részt venni a TEDx Danubia előadásain? A szervezők 10 érvet hoznak fel válaszul:

 1.  Mert megéri egy napra kiszakadni a mókuskerékből.
 2.  Mert igazi feltöltődést jelenthet az egész napos program.
 3.  Mert a korábbi résztvevők nagy százaléka állítja, semmivel sem összehasonlítható élményben volt része.
 4.  Mert olyan előadókat hoz el a TEDxDanubia Magyarországra, akikkel máskülönben nem valószínű, hogy találkoznánk.
 5.  Mert mindig rácsodálkozhatunk a tehetséges, inspiratív magyar előadókra, akikről lehet, hogy korábban sosem hallottunk.
 6.  Mert a 19 különböző előadótól egészen biztosan hasznos prezentációs készségeket leshetünk el.
 7.  Mert a szünetek remek terepet biztosítanak más konferencia-résztvevők megismeréséhez, gondolatébresztő beszélgetésekhez.
 8.  Mert idén olyan helyszínre kerülhetett a rendezvény, hogy megnyithatja kapuit azok előtt is, akik a korábbi években lemaradtak a jegyvásárlásról.
 9. Mert megtapasztalhatjuk, hogy milyen más is tud lenni egy konferencia.
 10. Mert TEDx-rendezvényen részt venni menő!
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.