Kultúra

Zseniális posztereken mutatkoznak be az Amerikai istenek

Közeleg a Neil Gaiman regényét feldolgozó széria, amelyben egy tucat izgalmas istenséget ismerhetünk majd meg.

Már nem kell sokat várnunk Neil Gaiman 2001-ben kiadott mágikus-realista regénye: az Amerikai istenek (American Gods) adaptációjára, hiszen mostanra csaknem karnyújtásnyira került az egyebek mellett a Spartacust, a Fekete vitorlákat és az Ash vs Evil Deadet is jegyző Starz tévés hálózat égisze alatt készülő sorozat, amelyhez a lélegzetelállító teljes előzetes után most 10 látványos karakterposzter érkezett.

A plakátok szépen egyesével bemutatják a sorozat szereplőit: az isteneket, akik közül Shadow Moon, avagy Árnyék (Ricky Whittle), Mr. Szerda (Ian McShane), Csernoborg (Peter Stormare), Laura Moon (Emily Browning), Mr. Nancy (Orlando Jones), Bilquis (Yetide Badaki), Őrült Sweeney (Pablo Schreiber), Műszaki srác (Bruce Langley), Mr. Világ (Crispin Glover) és Húsvét (Kristin Chenoweth) kapott saját illusztrációt.

Galéria
Starz

Gaiman közel harminc nyelvre lefordított művében az istenek valóban léteznek és köztünk járnak, ugyanakkor emberfeletti hatalommal többé már nem rendelkeznek, miután a halandók hite a modern világban immár nem elég erős ahhoz, hogy táplálja őket. A történet főhőse Mike Ainsell, alias Árnyék, aki hároméves börtönbüntetését letöltve szabadul. A kilátásai kellemesek, a felesége szép és hazavárja, a barátja edzőtermében munkát kaphat. Azonban felesége, Laura és Mike legjobb barátja pár nappal a szabadulása előtt autóbalesetben meghalnak. Árnyék elindul a temetésre, de útközben találkozik egy különös idegennel, a Mr. Szerda néven tengődő Odinnal, aki a hozzá hasonlóan a feledés homályába hullt isteneket akarja összegyűjteni egy eljövendő túlvilági csatához, melynek tétje a régi és az új istenek sorsailletve a világ feletti uralom lesz.

A mitológiát a mában újraértelmező fantasy sorozatot a Hannibál és a Haláli hullák írója, Bryan Fuller dolgozta ki a korábban a Hősöket és A királyságot is jegyző Michael Green produceri bábáskodásával. A fenti posztereken látható szereplők mellett a Gillian Anderson, Dane Cook és Cloris Leachman alkotta szereplőgárdával forgatott Amerikai istenek április 30-án fog debütálni a Starz amerikai csatornáján.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik