Kultúra

Az Amerikai istenek lesz a tavasz legkeményebb sorozata

Erről árulkodik a Neil Gaiman regényét feldolgozó széria látványos új előzetese.

Már nem kell sokat várnunk Neil Gaiman 2001-ben kiadott mágikus-realista regénye: az Amerikai istenek (American Gods) adaptációjára, hiszen mostanra csaknem karnyújtásnyira került az egyebek mellett a Spartacust, a Fekete vitorlákat és az Ash vs Evil Deadet is jegyző Starz tévés hálózat égisze alatt készülő sorozat, amelyhez új előzetes érkezett. A kedvcsináló különlegessége, hogy nemcsak a produkcióból mutat izgalmas és látványos képsorokat, de a színészek és a készítők is megszólalnak benne.

Gaiman közel harminc nyelvre lefordított művében az istenek valóban léteznek és köztünk járnak, ugyanakkor emberfeletti hatalommal többé már nem rendelkeznek, miután a halandók hite a modern világban immár nem elég erős ahhoz, hogy táplálja őket. A történet főhőse Mike Ainsell, alias Árnyék (Ricky Whittle), aki hároméves börtönbüntetését letöltve szabadul. A kilátásai kellemesek, a felesége szép és hazavárja, a barátja edzőtermében munkát kaphat. Azonban felesége, Laura és Mike legjobb barátja pár nappal a szabadulása előtt autóbalesetben meghalnak. Árnyék elindul a temetésre, de útközben találkozik egy különös idegennel, a mában Mr. Szerda néven tengődő Odinnal (Ian McShane), aki a hozzá hasonlóan a feledés homályába hullt isteneket akarja összegyűjteni egy eljövendő túlvilági csatához, melynek tétje a régi és az új istenek (internet, televízió, hitelkártya) sorsa és a világ feletti uralom lesz.

A mitológiát a mában újraértelmező, fantasy elemekben is bővelkedő sorozatban a két főszereplő mellett Média (Gillian Anderson), Csernoborg (Peter Stormare), Laura Moon (Emily Browning), Mr. Nancy (Orlando Jones), Bilquis (Yetide Badaki), Őrült Sweeney (Pablo Schreiber), Műszaki srác (Bruce Langley), Mr. Világ (Crispin Glover) és Húsvét (Kristin Chenoweth) lesznek a legfontosabb mellékszereplők.

A roppant ígéretes Amerikai istenek április 30-án fog debütálni a Starz amerikai csatornáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik