Kultúra

Döntöttek az oroszok: nem tiltják be A szépség és a szörnyeteget

Helyette másképp korlátozzák a Disney szuperprodukcióját.

Miként arról beszámoltunk, a múlt héten kiderült, hogy A szépség és a szörnyeteg (Beuty and the Beast) egyik karaktere nyíltan meleg lesz, ezért az orosz kulturális minisztérium már a hétvégén jelezte, hogy fontolóra vették a produkció betiltását, hiszen Oroszországban törvény tiltja a homoszexualitás propagálását a kiskorúak körében.

Miután vészesen közeleg az élőszereplős mozi oroszországi bemutatója, az illetékeseknek gyorsan kellett dönteniük az ügyben, így aztán a kulturális minisztérium ma közleményt adott ki, melyben tudatják, hogy

március 16-án változatlanul bemutatják Oroszországban A szépség és a szörnyeteget, de arra csakis 16 éven felüliek válthatnak majd jegyet.A Walt Disney még nem kommentálta a döntést, mindazonáltal nyilván nem bánják, hogy a potenciális kasszasikerük végül nem marad le az egyik legnagyobb mozis piacról.

Ami az oroszok problémáját kiváltó újítást illeti: miként az a rendező Bill Condon az ismert LMBTQ-magazinnak, az Attitude-nek adott interjújából kiderült, a filmben egy nem túl hangsúlyos, de egyértelmű szál fogja feldolgozni a homoszexualitás témáját. Ez a szál Gaston csicskása, LeFou (Josh Gad) karaktere köré épül és bárminemű sokkoló jelenet nélkül mindössze abban fog megnyilvánulni, hogy a figura valósággal bálványozza gőgös példaképét. Ebből ad ízelítőt a lenti a zenés részlet is:

Az Érzelmek tengerében forgatókönyvéért Oscart nyert Condon feldolgozásban a főszereplőt, Belle-t megformáló Emma Watson oldalán a CG segítségével kidolgozott szörnyet Dan Stevens alakítja. A mellékszereplőket Luke Evans (Gaston), Ewan McGregor (Lumiére), Ian McKellen (Tik-Tak Úr), Stanley Tucci (Cadenza), Emma Thompson (Mrs. Potts), Kevin Kline (Maurice), Gugu Mbatha-Raw (Pamacs) és Audra McDonald (Ruhásszekrény) formálják meg.

A Disney feldolgozás-hullámának új installációjaként készülő A szépség és a szörnyeteg egy héttel az amerikai és az orosz bemutató után: március 23-án fog megérkezni a magyar mozikba.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik