Kultúra

Megállíthatatlan harcos lesz a Marvel legújabb szuperhőse

Előzetest kapott a Netflix-féle Iron Fist, amelyben a címszereplő még Fenegyereknél is hatékonyabban fogja péppé verni a gazfickókat.

Tavaly a Trónok harca Loras Tyrelljeként ismertté vált Finn Jones leszerződésével vált teljessé a The Defenders, vagyis a Védelmezők jövendőbeli csapata, amelyet Charlie Cox (Fenegyerek), Krysten Ritter (Jessica Jones) és Mike Colter (Luke Cage) után a 27 éves brit főszereplésével készülő Iron Fist hőse, Vasököl fog alkotni. A Védelmezők szériája már készül, de még mindig a jövő zenéje, azonban a harcművész karakter sorozata már úton van, méghozzá olyannyira, hogy most be is futott hozzá a legújabb előzetes.

Vasököl eredettörténete úgy szól, hogy a valójában Daniel Rand nevű figura kilencéves korában, a Himalájában elveszíti szüleit, miután az apját a barátjának hitt üzlettársa meggyilkolja, az anyja pedig farkasok áldozatává válik, miközben a fiát védelmezi. Az árván marad ifjút eztán a legendás elrejtett város, K’un-Lun uralkodója, Yü-Ti fogadja be. Daniel tíz évet tölt K’un-Lun falai között, ahol elsajátítja a város speciális kung fu harcművészetének titkait és végül Vasököllé, az “élő fegyverré” változik. A sorozat láthatóan azzal a felütéssel fog indulni, hogy Rand egy nap visszatér New Yorkba, hogy ott aztán puszta kézzel számoljon le apja gyilkosával és az utcákat uraló alvilági alakokkal.

Az Iron Fist első évada március 17-én fog elérhetővé válni a Netflix weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik