Kultúra

Musical készül Az ördög Pradát viselből

A Broadwayre készülő darab zenéjét a brit könnyűzene egyik élő legendája fogja írni.

A The Guardian szállította a hírt, miszerint 11 évvel a filmadaptáció bemutatását követően musical formájában éled majd újjá Az ördög Pradát visel című dramedy, amely eredetileg Lauren Weisberger 2003-ban megjelent regényeként vált bestsellerré.

A zenés-táncos feldolgozás persze nem is olyan dolog, hiszen ennek manapság már trendje van, csakhogy ezúttal egy igazi nagyágyú is benne van a dologban, ugyanis

a musical zenéjét a kiváló Elton John fogja szerezni.Az Oscar- és Grammy-díjas zenész mellett a színdarab- és forgatókönyvíró, Paul Rudnick dolgozik a produkción, melyet közleményben jelentettek be. Ebben John így fogalmaz:

Újragondolni Az ördög Pradát viselt musicalként szuperizgalmas dolog. Nagy rajongója vagyok mind a könyvnek, mind a filmnek és a divatvilágot is imádom. Alig várom, hogy belemélyesszem a musical-fogaimat ebbe a popkulturális gyöngyszembe.

Az idén már huszadjára Oscarra jelölt Meryl Streep számára a sorban a 15. aranyszobor-nominációt meghozó alkotást 2015-ben már színpadra adaptálták, ennélfogva az új produkcióban éppen Elton John munkája, azaz a zenés átdolgozás lesz az igazi újdonság.

A David Frankel rendezésében készült  Az ördög Pradát visel financiálisan nagy meglepetést okozott 2006-ban, ugyanis világszerte 326,5 millió dollárt termelt, azaz csaknem a tízszeresét szedte össze a mindössze 35 milliós költségvetésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik