Kultúra

Tom Hardy apja írta a színész új tévésorozatát

A hétvégén startol a Taboo című széria, amelyet a színész ötlete alapján édesapja, Edward Hardy dolgozott ki.

A hétvégén sugározza a BBC One az év egyik tévés szenzációjának ígérkező Taboo első epizódját, amelynek forgatókönyvírója a főszerepet alakító Tom Hardy édesapja.

Csodálatos volt együtt dolgozni a fiammal, sok szempontból nagyon hasonlítunk.

– mesélte Edward Hardy, akinek története az 1800-as években játszódik és a rabszolga-kereskedelemmel is foglalkozó Kelet-indiai Társaság sötét históriáját eleveníti fel. A nyolcrészes minisorozatban Hardy egy mogorva, tetovált és robbanékony alakot, a kalandor James Delaney-t formálja meg, aki lopott gyémántokkal tér vissza Amerikából Angliába, hogy elégtételt vegyen apja haláláért, és megalapítsa saját kereskedelmi hajózási vállalatát, amelynek legnagyobb ellenfele a Kelet-indiai Társaság.

Edward “Chips” Hardy felidézte, hogy az ötletet fia adta neki, aki egy napon azzal állított be hozzá, hogy szeretne eljátszani egy igazán összetett jellemű karaktert.

Mivel mindkettőjüket inspirálta, hogy együtt dolgozzanak, a Tom Hardy által felvázolt ellentmondásos hős alakja köré az apa építette fel a témát és a kitalált történetet. Már az elején eldőlt, hogy a széria címe Taboo (előzetes itt) lesz, mivel bizonyos szempontból – mint például a brit gyarmatbirodalom ábrázolása – maga a történet is tabukat döntöget.

A sorozat executive producere Ridley Scott egy Tom és Edward Hardy-val létrejött személyes találkozó alatt ismerte meg az elképzelést, amely legott meg is tetszett neki.

Edward Hardy nagyon részletes, tízoldalas szinopszist írt, amelyben szó volt Afrikáról, Amerikáról és a korabeli brit gyarmatbirodalom sötét oldaláról.

– mesélte a rendezőlegenda a szkriptről, melynek megírásában Stephen Knight és Emily Ballou is közreműködött. Kníght úgy fogalmazott:

Ez a dráma a hajókról és a pénzről szól, a raktárakról és dokkokról, amelyek a birodalom motorját alkották.

A széria négy-négy epizódját két rendező forgatta le: a dán Kristoffer Nyholm és a finn Anders Engström. A főbb szerepekben Tom Hardy mellett Oona Chaplin, David Hayman, Michael Kelly és Jonathan Pryce lesz látható. Az Oscarra is jelölt Hardy ötletgazdaként és executive producerként jegyzi a BBC One műsorán január 7-én induló sorozatot.

Forrás: MTI, nyitókép: Tom Hardy és Edward Hardy (fotó: Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik