Kultúra

Denzel Washington briliáns alakítással hajt rá ismét az Oscarra

Ráadásul nemcsak a főszerepet játssza, de ő is rendezi a Fences című drámát, amelynek már az előzetese is bivalyerős. Trailer.

Hollywoodi karrierje harmadik rendezéseként egy Tony-díjas színdarabot adaptált filmre a két Oscarral is kitüntetett Denzel Washington, aki rendezés és a főszerep eljátszása mellett még producerálja is a Fences (Kerítések) című családi drámát. A saját színműve alapján August Wilson által írt forgatókönyvből forgatott alkotásnak már a szeptemberi első előzetesét is imádtuk, mígnem most hozzá megjelent a második trailer, amely immár kétséget nem hagy afelől, hogy ez a film lesz a februári Oscar-gála egyik favoritja.

Paramount Pictures
Paramount Pictures

Az ’50-es években játszódó Fences egy színes bőrű családfő, Troy (Washington) története, akinek nemhogy sosem sikerült az álmát valóra váltva profi baseballjátékossá válnia, de a rasszista társadalomban mindig is keservesen meg kellett küzdenie a megélhetésért. Immár apaként Troy mindent elkövet azért, hogy a fia, Cory (A hátrahagyottak című fantasysorozatból ismerős Jovan Adepo) többre vigye nála, ezért midőn a baseballban hozzá hasonlóan tehetséges srác elhatározza, hogy ő márpedig profi játékossá válik, az ezt nem tűrő Troy és fia már addig sem felhőtlen kapcsolata még jobban elmérgesedik.

Washington és Adepo mellett a produkció harmadik legfontosabb szerepét a kétszeres Oscar-jelölt Viola Davis alakítja, a kedvcsináló alapján ugyancsak parádésan. A felkavarónak ígérkező Fences december 25-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik