Kultúra

Jó, de mit csináljak hétvégén, ha már tényleg unom VV Micit?

24.hu
24.hu

2016. 11. 18. 15:34

A csapból is VV Miciék nemi élete folyik? Bosszuld meg kultúrafogyasztással! Segítünk. Hétvégi programajánló.

TV: Exodus: Istenek és királyok

A hatalmát féltő fáraó legyilkoltatja a zsidó csecsemőket. A kis Mózest anyja a Nílus habjaira bízza, és a csecsemőt éppen a fáraó lánya menti ki. Mózes abban a tudatban nő fel, hogy ő egyiptomi herceg. Amikor fény derül a kilétére, száműzöttként menekülnie kell. Útja során találkozik az Úrral, aki fontos feladatot bíz rá. Mózes pedig visszatér Egyiptomba és szembeszáll Ramszesszel, hogy az elengedje birodalmából a zsidókat. Kritikánk.

Időpont: november 19. szombat 18:50 – TV2

Mozi: Legendás állatok és megfigyelésük

Az új Harry Potter-filmsorozat első része 1926-ban játszódik és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal és Oscarral is jutalmazott Eddie Redmayne játssza benne a Newt Scamander (a magyar kiadásban Göthe Salmander) nevű főszereplőt, aki egy mágikus teremtményeket kutató magizoológus. A bonyodalmak ott fognak kezdődni a történetben, amikor Salmander New Yorkba érkezvén “elveszít” néhányat a vele utazó különös lényekből, amellyel veszélybe sodorja mind a varázslók, mind a muglik világát. Remek lett, itt írtuk meg, miért.

Családi: Testünk a csoda-interaktív kiállítás

A 2015. november 19-én megnyílt Tudományos Játékok háza első interaktív kiállítása. Az emberi test működését interaktív játékok segítségével bemutató kiállításon a gyerekek megismerkedhetnek az emberi test főbb szerveinek felépítésével, azok funkciójával.

További információ a kiállítás Facebook-oldalán.

Kiállítás: Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás

Az eseményen körülbelül 200 gép próbálható majd ki a játéktermek fénykorából (arcade videó és játék automaták és flipperek szabad játékra állítva, valamint a korszak konzolos és számítógépes játékai), ezeken felül itt lesznek majd az elmúlt évtizedek népszerű asztali arcade videó, valamint kvarcjátékai is.

További információt a kiállítás weboldalán találsz.

Buli: Total Dance Festival

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb ’90-es évek fesztiválja idén ősszel is elhozza nektek a’90-es évek legjobb külföldi és hazai sztárjait. Fellépnek: Vengaboys, Dr. Alban, Nana, DJ Sash, Corona, TNT, AD Stúdió, Groovehouse, UFO, Sipos F. Tamás.

Időpont: november 19. – Budapest, Hungexpo. További információ + jegyek itt.

Koncert: Révész Sándor & Závodi János – Piramis évek

A 70-es – 80-as évek klasszikusai, mint a Kóbor angyal, az Ajándék vagy a Szállj fel magasra megvan? Némi hangulatidézésre irány Fehérvár.

Időpont: november 19. 20:00 – Székesfehérvár, FEZEN Klub. További információ és jegyvásárlás itt.

Könyv: Árnyékban éles fény vagy – A Radnóti házaspár fényképei

A könyv bemutatja a pár közös életének előzményeit, azokat a felvételeket is, melyek gyermek- és diákkoruk, megismerkedésük, majd jegyességük idején készültek. “Életük összefonódásával egyre több a közös fotó is. Külön fejezetben közöljük az abdai tömegsír exhumálásakor előkerült, rongálódott képeket, melyeket Radnóti Miklós az utolsó munkaszolgálatára magával vitt, továbbá az 1946 augusztusában, közös életük végén, a költő újratemetése alkalmával készült hivatalos fényképfelvételekből néhányat.”

Jaffa kiadó
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.