Kultúra

Ilyen még nem volt: két robot is lesz az új Alienben

Ezt a David nevű androidot ismét megformáló Michael Fassbender árulta el egy interjúban. Vigyázat: spoilerek!

Régóta tudjuk, hogy David szerepében Michael Fassbender visszatér majd a már az utómunkálatokat taposó Alien: Covenant című sci-fi horrorban, hiszen Ridley Scott legújabb rendezése a Prometheus folytatásaként készül. Magyarán igaz ugyan, hogy a 2012-es filmben David “elveszítette a fejét”, ám ennek ellenére viszontláthatjuk majd az őt igencsak emlékezetesen játszó Fassbender tolmácsolásában, aki most a The Irish Times-nak nyilatkozva egy nagyon izgalmas infóról rántotta le a leplet:

Elmondhatom, hogy igazából két robotot játszom a filmben: ők David és Walter.

Michael Fassbender és Ridley Scott az Alien: Covenant forgatásán. Fotó: 20th Century Fox
Michael Fassbender és Ridley Scott az Alien: Covenant forgatásán. Fotó: 20th Century Fox

Úgy gondolom, az a nagyszerű a Covenant-ben, hogy Ridley visszatér benne az Alien eredeti DNS-éhez: a horror elemhez. Ugyanakkor a Prometheus stílusát és monumentalitását is megtartotta. Már meg is vágta a filmet. Ő egy valóságos gép. Egy fantáziadús és zseniális pasas.

– méltatta a rendezőlegendát Fassbender, aki persze a lényegről, vagyis a dupla szerepéről már nem szolgált részletekkel. Sebaj, megtették ezt helyette az AVP Galaxy munkatársai, akik további infókhoz jutottak az új androiddal, Walterrel kapcsolatban:

Megtudtuk, hogy a filmben Walter nem lesz éppen nagy rajongója Davidnek. Walter ugyanis David fejlettebb verziója és mint ilyen, elavultnak és megbízhatatlannak fogja tartani a másik szintetikus személyt, akire a Prometheus tragédiája után 10 évvel fognak rátalálni egy ismeretlen bolygón. Ez lesz az a paradicsominak hitt hely, ahová megérkezik majd a Covenant nevű hajó, fedélzetén a legénységgel és Walterrel.

Az Oscarra is jelölt Michael Fassbendernek tehát immáron biztos, hogy legalább egy olyan karaktere lesz a produkcióban, aki a helyén fogja hordani a fejét. Mellette a Prometheus hősnőjeként megismert Dr. Elizabeth Shaw szerepében Noomi Rapace is visszatér az új filmben, melyben Katherine Waterston, Billy CrudupDanny McBride, Demián Bichir, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Alexander England fogják játszani a további szereplőket.

Az Alien: Covenant 2017. augusztus 4-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik