Kultúra

18+-os előzetest kapott az év legbrutálisabb magyar filmje

A martfűi rém korhatáros trailerében egymást érik a durvábbnál durvább pillanatok.

A héten zajló Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál a Sopsits Árpád rendezte A martfűi rém című pszicho-thriller, amelynek megérkezett az enyhén szólva is felkavaró második előzetese.

A film története ott kezdődik, hogy 1957-ben Martfűn halálra ítélnek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért. Igen ám, csakhogy aztán hét évvel később ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. A kirendelt fiatal ügyésznek pedig minden kitartására szükség van, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros ragadozóját.

A valós eseményeken alapuló produkció hitelesen, sokkoló képekkel idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.

A Hajduk Károly, Balsai Mónika, Anger Zsolt, Trill Zsolt, Bárnai Péter és Jászberényi Gábor alkotta szereplőgárdával forgatott A martfűi rém november 10-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: Big Bang Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik