Kultúra

Most már minden rendben, rocknagykövetünk is van

Vikidál Gyula képviseletében rocknagykövetté avatták Závodi Gábor és Török Tamás új felfedezettjét, Takács Csabát, aki küldetéséhez híven már tervezgeti a jövő nyáron elinduló rockzenei tábort. A klasszikus rockzenét képviselő zenész fontosnak tartja, hogy továbbörökítse a következő generációkban azokat az értékeket, amiket a dallamos rock rejt magában. Ennek egy fontos állomása a tervezett tábor is.

Bár az utóbbi időben a klasszikus rock műfaj más népszerű műfajokkal szemben méltatlanul háttérbe szorult a köztudatban, Vikidál Gyula szerint nagyobb szükség van rá, mint valaha. A hagyományos rockdalok szövegeit nem kell magyarázni, hanem magukban hordozzák mondanivalójukat és azokat az értékeket, amik sokszor hiányoznak a mai világból. Szerinte Takács Csaba, a mögötte álló profi zenészekkel képes arra, hogy ezeket az értékeket a zenén keresztül az emberek elé tudja tárni.

Fotó: Puskás Dávid
Fotó: Puskás Dávid

Takács Csaba lemeze, a Lélekvándor is ebben a szellemiségben íródott. Bár a hagyományos rockzene gyökereihez nyúlik vissza, a dalok olyan univerzális érzéseket közvetítenek, amik sosem vesztenek aktualitásukból, minden kor emberét foglalkoztatják.

A példaképeim Demjén Ferenc és Vikidál Gyula, emberileg és szakmailag is őket tekintem mérvadónak. Nekem is fel kellett nőnöm ehhez a gondolkodáshoz, talán ez az oka annak, hogy csak most született meg a lemez.

– nyilatkozott Csaba. Az új felfedezett úgy érzi, vidéki kissrácként rengeteg mindent kapott a hazaiaktól, ugyanakkor kevesebb lehetősége is volt a zene területén, a nevével fémjelzett rocktábor ezt az űrt is szeretné kitölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik