The Meaning of Life 
Year : 1983 UK
Director : Terry Jones Terry Gilliam
Michael Palin.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Kultúra

Michael Palin is búcsúzik a Monty Python énekhangjától

Kövesdi Miklós Gábor
Kövesdi Miklós Gábor

humorista, műfordító. 2016. 08. 03. 15:07

Július 17-én elhunyt Fred Tomlinson énekes, zeneszerző. A Fred Tomlinson Singers alapítója Magyarországon nem túlságosan ismert, legalábbis név szerint. Pedig munkásságából egész sokat ismerhetünk, hiszen számtalanszor hallhatjuk énekelni a Monty Python Repülő Cirkuszában.

Így emlékezett rá Michael Palin a Monty Python nevében:

Fred Tomlinson és énekesei a Monty Python tévéműsorainak elválaszthatatlan szereplői voltak. Hozzáállásuk tökéletesen megfelelt a Pythonnak: bármit hajlandóak voltak magukra venni és elénekelni, feltéve, hogy az szokatlan és kirívó. Fred nem ismert kompromisszumot, rengeteg munkával és próbával gondoskodott róla, hogy az anyagaink ne csak lököttek, hanem rendkívül kidolgozottak is legyenek.

Fred sose morgolódott, mindig segített, ha tudott. Emlékszem, hogy miután Terry Jonesszal befejeztük a Favágó dal szövegét, késő este felhívtam Fredet. A telefonon keresztül meglehetősen hamisan eldúdoltam neki a dalt. Másnap reggelre Fred megírta a Favágó dal kottáját, és a műsorban az ő énekesei alkották a kórus gerincét. Rendkívül meggyőzően játszották a lovasrendőröket. Később olyanok idézték meg őket, mint George Harrison vagy Tom Hanks (utóbbi a George Harrison emlékkoncerten).

Fred tökéletesen megragadta a Python szellemiségét és imádta a kihívásokat. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek szép emlékei vannak erről a nagyszerű munkatársról. Őszinte részvétünk a családjának.

A Favágó dal mellett a Fred Tomlinson Singerst láthatjuk-hallhatjuk többek között a Spam dalban, illetve a Proust összefoglaló verseny című jelenetben is. De az együttműködés kiterjedt a filmekre is. Például a Gyalog galoppban a Camelot dal, a Brian életében az Allways Look on the Bright Side of Life is az ő segítségükkel szólalt meg.

Fred Tomlinson 88 évet élt.

Személyes kedvencemmel, a Money Songgal búcsúzom tőle:

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.