Kultúra

Jude Law Velencében mutatkozhat be különc pápaként

Pontosabban a velencei filmfesztiválon, ugyanis ott fog debütálni a színész főszereplésével készülő The Young Pope című sorozat.

Az HBO, a Sky és a Canal+ koprodukciójában készül a The Young Pope (Az ifjú pápa) című különleges új minisorozat, amelyet a neves Paolo Sorrentino készít. A tízrészes produkcióról most kiderült, hogy a világpremierje a velencei filmfesztiválon lesz, szeptember 3-án. A bemutatót közleményben jelentette be Alberto Barbera, a seregszemle igazgatója:

Megtiszteltetés a számunkra, hogy Sorrentino tévésorozatának első két részét bemutathatjuk. Sorrentino egy olyan rendező, aki meri vállalni a kockázatot, kreatív, innovatív. A televíziós sorozatok a filmkészítés új kifejezésformái, amelyekkel sok filmrendező megpróbálkozik.

A The Young Pope főhőse az Egyesült Államokban született Lenny Belardo, avagy XIII. Piusz pápa, akit (miként az a címből is leszűrhető) a valaha volt legfiatalabb pápává választanak, már a negyvenes évei elején. Az alapvetően konzervatív nézeteket valló, ugyanakkor roppant ellentmondásos karaktert a kétszeres Oscar-jelölt Jude Law alakítja, aki a korábban megjelent teaser trailer alapján nemcsak botrányos, de zseniális is lesz a szerepben.

A többek között Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier és James Cromwell mellékszereplésével készült The Young Pope várhatóan októberben fog debütálni a Sky és az HBO külföldi csatornáinak műsorán.

Forrás: The Hollywood Reporter, HVG

Ajánlott videó

Olvasói sztorik