Kultúra

Csuda jópofák a Szofi és a HABÓ eredeti illusztrációi

Kiállítás nyílt a Roald Dahl meséjéhez készült, korábban még soha nem látott rajzokból, amelyek közül most a világhálóra is felkerült néhány.

Tegnap nyílt a londoni House of Illustration galériában az a különleges tárlat, amely Roald Dahl 1982-ben kiadott Szofi és a HABÓ (The BFG) című gyermekkönyvének eredeti illusztrációit mutatja be. Az elismert rajzoló, Quentin Blake alkotásai között számos olyan akad, amely végül nem került bele a könyvbe és miután éveken át őrizgette őket, Blake most a galéria rendelkezésére bocsátotta őket. A hol vázlatos, hol kidolgozott rajzokról a The Guardian közölt elsőként felvételeket, amelyek immár nálunk is megtekinthetők. Íme:

Galéria
Quentin Blake

Dahl könyvéből idén a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg forgatott mozifilmet a Kémek hídjában nyújtott alakításáért szintén aranyszoborral jutalmazott Mark Rylance főszereplésével. Az utolsó előzetese alapján nemcsak kedves, de izgalmas A barátságos óriás című adaptáció várhatóan augusztus végén fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik