Kultúra

Az óriás magyarul is jámbor Spielberg új filmjének előzetesében

Szinkronizált előzetest kapott a The BFG, vagyis A barátságos óriás, amely egy kislány és egy kedves égimeszelő története lesz.

Roald Dahl 1982-ben megjelent Szofi és a HABÓ (The BFG) című gyerekkönyvének filmadaptációja lesz a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg következő alkotása, amely hazánkban majd A barátságos óriás címen fog futni.

A produkcióhoz két héttel ezelőtt megjelent előzetesnek mostanra elkészült a magyarul beszélő változata, amelyben az árvaházban felnövő kislányt, Szofit egy nap elrabolja HABÓ, vagyis a Hatalmas Azonáltal Barátságos Óriás, aki számkivetettként éli életét az óriások között, ugyanis a többiekkel ellentétben nem képes gyerekeket enni. A valószerűtlen páros aztán összebarátkozik, csakhogy megjelennek HABÓ nem éppen rokonszenves kollégái, akik nehezményezni kezdik, hogy a különc egy olyan embergyermeket tart a háztartásában, akit nem szándékozik elfogyasztani.

A film címszereplőjét a Kémek hídjában nyújtott alakításáért Oscar-díjjal kitüntetett Mark Rylance játssza, míg a kis Szofi szerepére az eddig kameraszűz Ruby Barnhillt választotta Spielberg. A barátságos óriás várhatóan június végén kerül majd a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik