Kultúra

Lélegzetelállító film készül Vincent Van Goghról

Azért annyira magukkal ragadóak Vincet Van Gogh festményi, mert az ecsetvonások nyomán, mintha megelevenednének a néző szeme előtt a jelentek. Az ember akaratlanul is beleálmodja magát a művész világába.

Egy filmesekből, és festőkből csapat két éve úgy döntött, hogy valóra váltja ezt az álmot. Olyan filmet készítenek Van Goghról, aminek minden egyes képkockáját kézzel festik meg, Van Gogh stílusában.

A Loving Vincent című alkotás trailere február 25-én jelent meg, és egészen lenyűgöző lett.

A filmen több mint száz festőművész dolgozik egy gdanski stúdióban, akiket külön a projekt kedvéért képeztek ki Van Gogh festői stílusának utánzására. A két rendező, a lengyel Dorota Kobiela, illetve a 2006-os, Oscar-díjas, Péter és a farkas című animációs film brit producere, Hugh Welchman. A sztori egyrészt Van Gogh leghíresebb festményein, másrészt pedig a művész több mint nyolcszáz levelén alapul.

A film festői munka közben (fotó: lovingvincent.com)
A film festői munka közben (fotó: lovingvincent.com)

Az alkotók a Kicksatrteren eddig 53 ezer fontot (közel 21 millió forintot) gyűjtöttek a kísérleti film létrehozásához, de a kampányuk még folyik. Az alkotók festőket is keresnek még, a feltételekről IDE kattintva olvashat részleteket. A bemutató várható dátumáról egyelőre nincs információ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik