Kultúra

Karel Gottnál rákot állapítottak meg

24.hu
24.hu

2015. 11. 02. 21:13

Rosszindulatú daganata, nyirokcsomórákja van a híres csehszlovák énekesnek. A család a média és az érdeklődők ostromát szeretné megelőzni.
Korábban a témában:

Nyirokcsomórákot állapították meg az orvosok Karel Gott világhírű cseh énekesnél, aki néhány napja gyomorműtétnek vetette alá magát a prágai IKEM kórházban – közölte Aneta Stolzová, a művész szóvivője hétfőn Prágában.

A rosszindulatú daganatot a gyomorműtétkor fedezték fel az orvosok. A 76 éves énekest a prágai Egyetemi Kórház hematológiai klinikájára szállították, ahol speciális onkológiai kezelésnek veti alá magát. “A műtétkor megállapították, hogy a gyomorproblémákat a Non-Hodgkin limfóma okozza. Ma megkezdődött a betegség kezelése a legmodernebb eszközökkel. A kezelés idejét pillanatnyilag nem lehet előrelátni” – nyilatkozta Marek Trneny, a klinika főorvosa.

Hagyják békén a beteget!

A klinika felszólította a médiát, hogy a beteg és a kórház irányában is tartsa tiszteletben az erkölcs és az etika szabályait. Ezt kérte Ivana Gottová, az énekes felesége is. Gotton a múlt kedden hajtottak végre gyomorműtétet. A cseh sajtó korábban aztírta, hogy Gottra szívműtét vár.

Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében akkor is “emberiességet, udvariasságot és tisztességet” kért a médiától. A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével. Gott a következő hetekre lemondta tervezett koncertjeit.

Gott még mindig a legnagyobb sztár

Csehországban tavaly ismét őt szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió – 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

A cseh sajtóban közölt statisztikák szerint Karel Gottnak eddig összesen 288 lemeze és más hanghordozója jelent meg, számos hanghordozó több kiadásban is, illetve külföldi kiadásokban, változatokban.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.