Kultúra

Vége, kaszát kapott az Állítólag…

Érthetetlen: úgy tűnik, a Discovery ikonikus show-ját a következő évad után nem folytatják tovább.

A Discovery legrégebb óta futó szériája, a 2003-ban kezdődött Állítólag… (Mythbusters) jövő januárban kezdődő tizennegyedik évada után bezárja a boltot – erősítette meg az Entertainment Weekly értesüléseit a Variety. A show és a készítők érdemeit méltató nyilatkozatokat kaptunk, valódi indoklás viszont nem érkezett, hogy miért döntöttek a csatorna legnépszerűbb sorozatának elkaszálása mellett.

A Peter Rees ötletéből Adam Savage és Jamie Hyneman „főszereplésével” készült edutainment show tudományos módszerekkel esett neki olyan popkulturális jelenségeknek, amelyeket általában igaznak hisz a közvélekedés, hogy megvizsgálják, hogy például valóban elnyelhet-e egy embert a futóhomok vagy hogy a Breaking Bad Walter White-jának trükkjei működhetnek-e a valóságban.

A sorozat részeit a befejezés után a Discovery testvércsatornájára költöztetik át, a Science Channelen fognak futni a régebbi epizódok.

Akárhogy is, az Állítólag… szép örökséget hagy maga után: mire lemegy az utolsó stáblista, addigra 248 műsorba került epizóddal büszkélkedhetnek majd, melyek során 2950 kísérletben 1050 mítoszt derítettek fel. A csatorna azt ígéri, a sorozat illő csinnadrattával köszön majd el: az utolsó évadban Savage és Hyneman autós kaszkadőrmutatványokat és társadalomtudományi mítoszokat ugyanúgy megvizsgál majd, mint a vírusvideók valóságtartalmát, vagy a robbanások és rakéták mechanizmusát.

 

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik