Kultúra
Sziget fesztivál

Magyarország helyett inkább Budapesttel reklámozzák a Szigetet

24.hu
24.hu

2015. 09. 24. 07:51

„Apró trükk”, hogy egy ideje már Hungary helyett Budapest van feltüntetve a Sziget külföldre szánt plakátjain, mert „az jobban csengő név manapság, az ismert okok miatt” – mondta a Figyelőnek Gerendai Károly. A Sziget Kft. ügyvezetője nem fejtette ki, mik az ismert okok, de elárulta, hogy az idén 4,7 milliárd forint volt a rendezvény költségvetése és százmillió forint körüli eredményre számít.

A Sziget látogatóinak fele volt külföldi idén, a legtöbben hollandok, de a britek, franciák, németek és olaszok körében is népszerű a fesztivál. Az ügyvezető elárulta: eleinte rossz marketinget folytattak, az 1990-es években még azzal próbálták idecsábítani a német fiatalokat, hogy csak egy márkát kell fizetni egy sörért, az olcsóság viszont a sárga földig berúgó közönséget vonzotta. Ebből tanulva később már az egyediséget és sokszínűséget hangsúlyozták. Gerendai célja, hogy a legnagyobb presztízsű fesztiválok közé juttassa a Szigetet, szerinte az jelzi, hogy jó úton járnak efelé, hogy az idén már akkor eladták a hetijegyek 40 százalékát, amikor még azt sem lehetett tudni, mi lesz a program.

Gerendai megjegyezte: a Sziget költségvetésének mindössze 1,3 százaléka állami támogatás, noha a fesztivál sokban hozzájárul Budapest turisztikai vonzerejéhez. A sokkal kisebb turisztikai vonzerővel bíró rendezvényeknél 50 százalék feletti a közpénz aránya, amit egészségtelennek tart, de nem azért, mert a Szigetnek kellene több pénz, hanem azért, mert nem érvényesülnek a piaci verseny szabályai.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.