Kultúra

Megvan a legidétlenebb címet viselő könyv

A romantikus találkozások toalettetikettjét boncolgató írás lett a befutó a brit szavazáson.

How to Poo on a Date, vagyis a Hogyan kakáljunk randevún című könyv lett a 2014. évi Diagram-díj győztese. A mű olyan döntősöket utasított maga mögé, mint az Are Trout South African? (Dél-afrikai-e a pisztráng) című novellagyűjtemény, amelyben Duncan Brown egy hal szemszögéből indul identitáskeresésre, valamint a New York kisboltosainak macskáit bemutató Working-Class Cats: The Bodega Cats of New York City (Munkásosztálybeli macskák: New York bodegáinak cicái) című írás.

Az idei győztes, a How To Poo on a Date című könyv szerzői toalettetikett-tanácsokat adnak romantikus találkozások idejére.

Bölcs döntés

A pénzjutalommal nem járó díjat a The Bookseller brit könyvpiaci szaklap és honlap alapította és gondozza. “Az olvasóközönség bölcsen döntött. Nem csupán olyan címet választott, amely tökéletesen megragadja a díj szellemiségét, hanem egy kézikönyvet, amely átsegítheti az embert az élet legnagyobb kihívást jelentő, legérzékenyebb pillanatain” – húzta alá egy sajtóközleményben Horace Bent, a díj gondozója.

A díjat 1978-ban alapították az akkori Frankfurti Könyvvásáron és 2000 óta a közönség szavazza meg a győztest. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, a cím pedig szintén “ne tréfából legyen idétlen”. Az első nyertes cím a Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice (A meztelen egerekről folytatott második nemzetközi tanácskozás jegyzőkönyvei) volt.

Tavaly a Goblinproofing One’s Chicken Coop (A tyúkketrec lidércállóvá tétele) címet ítélte a legfurábbnak a nagyközönség. A korábbi nyertesek közt van a Cooking with Poo (Sütés-főzés Kakival), amelyet egy Poo keresztnevű bangkoki lakos választott thai szakácskönyve címéül.

Mindenki kakil

A Hír24 már vállalkozott arra, hogy összegyűjtse a legidétlenebb könyvcímeket. Íme néhány gyöngyszem a válogatásból: Hogyan sz*rjunk az erdőben, Kasztrálás – előnyök és hátrányok, Mindenki kakil, Mennyire voltak zöldek a nácik?

És a leghülyébb gyerekkönyveket is összeszedtük, csak hogy teljes legyen a körkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik