Kultúra

Rövid, de gazdag esztergomi vásár

Marót Viki és a Piramis is koncertezik a Széchenyi téren, csütörtöktől pedig négynapos adventi vásárt tartanak.

Nagyon sok esztergomi tett valamit azért, hogy advent idejére rendezett utcák és terek fogadják a gyertyagyújtásokra vagy a karácsony előtti programokra látogató társaikat. A Tériek és a Krea Klub tagjai készítették a díszeket, egy társuk ajánlotta fel a Szentháromság szobrot körülölelő, hatalmas fenyőágakat, egy másik városlakó hozta az utánfutóját, hogy minden a helyére kerülhessen. A téren található kegytárgybolt gyertyákat adott, a civil csoportok tagjai pedig amellett, hogy feldíszítették az óriási adventi koszorút, a lakatlan házakat is megtisztogatták, feldíszítették, örökzöld csokrokat kötöttek a Városháza árkádjai alatt található ablakokra.

Fotó: Szerda Magazin

Terjed a civil önkéntes munka

Sokan már évek óta serénykednek a város érdekében és idén az Esztergom Barátai Egyesület, a jelenlegi kormánypárt, valamint ifjúsági tagozatának helyi vezetői és néhány tagja is csatlakozott civilekhez. Megszervezték a Nagy-Duna partján a szemétgyűjtést és a 48-as Honvédtemető rendbetételét.

Diákoktól a nagyzenekarig

Az önkormányzat eszközökkel, a vásári környezet takarítását vállaló közmunkásokkal járul hozzá az adventi rendezvények megvalósításához. A programok 18-án, szerdán este kezdődnek, a vásár pedig csütörtöktől vasárnapig tart. A színpadon egymást követik a helyi iskolák és óvodák karácsonyi műsorai, mellettük pedig kiváló helyi és országosan ismert előadók lépnek fel, hogy szórakoztassák az esztergomiakat. A teljes programkínálatot megnézhetik az esemény facebook oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik