Belföld

Költségvetése van, buszközlekedése lesz Esztergomnak

24.hu
24.hu

2013. 12. 12. 20:39

A város képviselő-testülete csütörtök esti ülésén elfogadta a 2013-as költségvetést, és megszavazták a Fidesz-KNDP-frakció javaslatát a buszközlekedés újraindításáról.

Korábban a témában:

Tétényi Éva független polgármester azt mondta: az érvényes költségvetéssel javulhat a város anyagi helyzete, mivel az önkormányzat hozzájuthat csaknem 500 millió forint, eddig visszatartott állami normatívához. A helyzetet némileg rontja, hogy az adósságrendezés miatt egy pénzintézet 94 milliós inkasszót nyújtott be a város számlájára, ehhez hozzáadódik az önkormányzat 114 millió forintos hiánya – tette hozzá.

Most a város érdekét nézték

Steindl Balázs, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője közölte, hogy a polgármester által előterjesztett költségvetést csak a város érdekei, a normatíva folyósítása miatt szavazták meg, de azt továbbra sem tartják megalapozottnak. Esztergom egyébként érvényes költségvetés hiányában egész évben az előző évi számok alapján gazdálkodhatott, ami azt jelentette, hogy görgették maguk előtt azt az 1,1 milliárd forintos hiányt, amit az állam az általa átvett intézmények fenntartási költségeire követelt 2012-ben. Emiatt évközben inkasszóval elvitte a város számláin szereplő tételek nagy részét.

Fotó: MTI

Meseszerű gyorsasággal

Az egész évben folytatott heves költségvetési csatározások után szinte hihetetlen módon most alig néhány perc alatt fogadta el a testület a polgármester által beterjesztett javaslatot. Ezután nem volt kétséges, hogy a képviselők megszavazzák és Tétényi Éva sem emel kifogást ellene, hogy új buszjárat indításáról állapodjanak meg a Vértes Volánnal, továbbá arról, hogy három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni a város határain belül. Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, az önkormányzat tartozásai miatt Esztergomban 2011. július 4-én szűnt meg a helyi közlekedés. A városon belüli utazásokat jelenleg helyközi járatokkal oldják meg a Vértes Volán együttműködésével. Az elfogadott javaslat szerint a város új és egyben egyetlen helyi járata a kórházat és a vasútállomást kapcsolná be a közösségi közlekedésbe.

Az előterjesztés vitájában Steindl Balázs Fidesz-KDNP frakcióvezető ismertette, hogy a Vértes Volán az előzetes tájékoztatása szerint február elején tudja az új járatot elindítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.