Kultúra

Itt nőtt fel John Lennon

Elárverezik kedden Liverpoolban John Lennon első otthonát, ahol kisgyermekként élt. A Newcastle Roadon álló házért 250 ezer fontot (85 millió forintot) várnak. Nézze meg hol nőtt fel a Beatles-tag!

A több mint harminc éve elhunyt egykori Beatles-tag 1940 és 1945 között, ötéves koráig lakott családjával a vöröstéglás épületben. A három hálószobás ház, amelyhez kis hátsó kert is tartozik, a jelenlegi tulajdonos szerint nem sokat változott: csaknem olyan, mint amikor még Lennon élt benne egy kőhajításnyira a Penny Lane-től, amelyet később egy Beatles-szám is megörökített.

Az árverést kedden este rendezik a híres Cavern Clubban, ahol a Beatles a hatvanas években legsikeresebb számait játszotta. Az ingatlan árát előzetesen 150 és 250 ezer font (50-85 millió forint) közöttire becsülték, ami az ingatlanszakértők szerint nem szokatlan összeg egy házért a környéken.

Lennon 1940. október 9-én született Liverpoolban. Gyerekkorának második lakóhelyét, a liverpooli Menlove Avenue-n a brit műemlékvédelem (National Trust) vásárolta meg, amely a közelmúltban közölte, hogy a Newcastle Road-i házra nem kíván licitálni.

Nézze meg a Google Street View-ban, hol nőtt fel a kis John Lennon!


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik