Szegedi-Szabadteri-Jatekok(960x640)(1).jpg (Szegedi Szabadtéri Játékok)
Kultúra

Ajándékkoncert a szegedi Dóm téren

24.hu
24.hu

2013. 07. 30. 10:00

A kettős bicentenáriumhoz kapcsolódva Verdi és Wagner műveiből csendülnek föl részletek a Szegedi Szabadtéri Játékok tizenegyedik alkalommal megrendezett ajándékkoncertjén szerdán a Dóm téren; a Szegedi Szimfonikus Zenekart Gyüdi Sándor Liszt-díjas karnagy vezényli.

A szabadtéri játékok színpadán először 2003-ban rendeztek ajándékkoncertet. A teltházas siker nyomán azóta a fesztivál szervezői és a város szimfonikus zenekara minden évben meglepi a közönséget egy ingyenes előadással.

Az ajándékkoncert műsorát mindig igyekeznek valamilyen aktualitáshoz kötni: 2004-ben, az uniós csatlakozás évében Beethoven IX. szimfóniáját adták elő, és az elmúlt esztendők során, a különböző évfordulókhoz kapcsolódóan Mozart-, Bartók-, Kodály- és Liszt-művek is szerepeltek a programban.

Idén az operagála első felében Richard Wagner műveiből (Tannhäuser, Lohengrin, A bolygó hollandi, A walkür) hangzanak el részletek, az áriákat a Liszt-díjas szegedi szoprán, Temesi Mária énekli.

Az ajándékkoncert második részében Giuseppe Verdi operáiból (Simon Boccanegra, Nabucco, A trubadúr, Aida, Otello, Luisa Miller, A végzet hatalma) csendülnek föl nyitányok, zenekari betétek, valamint áriák, ez utóbbiakat egy másik kiváló, szegedi születésű szoprán, a Kossuth- és Liszt-díjas Tokody Ilona tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.