Kultúra

Csütörtöktől Deja Vu fesztivál Szegeden

Csütörtökön startol Szeged legújabb zenei fesztiválja, a Deja Vu. Négy színpaddal, bulisátorral, valamint kézműves termékek vásárával várják a közönséget három napon keresztül a Postás sportpályán. A jegyeladások alapján előzetesen 15 ezer érdeklődővel számolnak szervezők.

Szeged legújabb nyárindító fesztiválja, a 80-as, 90-es évek sztárzenekarait hozza el a Tisza-parti városba. Mindhárom napon sztárzenekarok várják a fesztiválozókat

Június 13-án többek között az Alphaville slágereire nosztalgiázhat a szegedi közönség. Csütörtökön Charlie, Somló Tamás és Balázs Fecó mellett számos hazai fellépő színesíti majd a műsort. A bemelegítésről Dj Edgar gondoskodik, majd őt követi a 2012-es X-faktor egyik legnagyobb egyénisége, a szegedi Kovács László, akit a nagyközönség csak Stone-ként ismert meg.
Ha pedig nosztalgia, akkor nem hiányozhatnak a legjobb Demjén-dalok sem, amiket az Abrakazabra zenekar tolmácsolásában hallhatunk Subecz Tamás közreműködésével.

Pénteken érkezik Sipos F. Tamás, Zoltán Erika, az Első Emelet és Thomas Anders & Modern Talking Band. A nap további meglepetéseként hallhatjuk a szegedi Pumpkins zenekart és érkezik az egyik legigényesebb rockzenét játszó hazai együttes, a Valami Amerika és a Sexepilem előadója, a Bon Bon.

A szombati nap is sztárdömpinget ígér, hiszen az Ufo, a Kozmix, a Hip Hop Boyz, a Culture Beat, valamint Gigi D’Agostino is itt lesznek, hogy felpörgessék sportpályára kilátogató közönséget. A fellépők sora azonban a V-Techből megismert Kefírrel és a hazai rap két legismertebb fenegyerekével, Qka MC-vel és Ricsi P-vel, azaz az Animal Cannibals-szel lesz teljes.

Szombat délelőtt a családokat várják
A zenei fellépők mellett gondoltak a családokra is: szombaton 10 órától 14 óráig ingyenes lesz a rendezvény, ami a gyerekekről és a családokról szól majd. A legkisebbeket a Grimm-Busz Színház szórakoztatja majd, de lesznek családi vetélkedők és egy kis sportos esemény is.

A fesztivál idején a Mars tér Szent Rókus tér felőli részéről ingyenes Deja Vu-járatok közlekednek a Postás sporttelephez délután 4 órától este 7 óráig óráig félóránként, majd 20 órakor.
A buli végén a Baumax Áruházzal szemben lévő buszmegállóból éjféltől hajnal fél 3-ig szintén félóránként indulnak a járatok, amelyek visszaviszik a belvárosba a fesztiválozókat. A városnéző kisvonat ingyenesen szállítja a fesztivállátogatókat mindhárom napon a Széchenyi térről.

Az autóval érkezőknek nem lesz külön kialakított parkoló a fesztivál ideje alatt, így a környező utcákban, vagy a közeli áruházak parkolójában lehet hagyni az autót.

 

Részletes program

Június 13. (csütörtök)
Aphaville, Balázs Fecó – Charlie – Somló Tamás, Bebe (Back II Black), Stone, Abrakazabra, Dj Edgar

Június 14. (péntek)
Thomas Anders & Modern Talking Band, Első Emelet, Sipos F. Tamás, Zoltán Erika, Bon-Bon, Pumpkins, Dj EdgarJúnius

15. (szombat)
Culture Beat, Gigi D’Agostino, Kozmix, Hip Hop Boyz, Animal Cannibals, Kefir (V-Tech), UFO, Dj Edgar

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik