Kultúra

Világsztárokkal bővült a Sziget listája

Koncertet ad a budapesti fesztiválon a Biffy Clyro, Mika, Regina Spektor és a Nero is.

Újabb neveket hoztak nyilvánosságra a „Fesztiválköztársaság” egyhetes programjából. Sikerült elcsábítani a Hajógyári-szigetre napjaink legjobb brit koncertzenekarát, a Biffy Clyrot. A csapat állandó résztvevője a szigetország leglátogatottabb fesztiváljainak, és koncerten nyújtott teljesítményüket a legbefolyásosabb médiumok ismerték el fontos szakmai díjakkal az elmúlt években.

Visszatérő vendégként üdvözölhetjük Mikát, aki a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb és legsokszínűbb előadóinak egyike, olyan figura, aki mindent tud arról, hogy mi tesz egy mai popsztárt. Már-már klasszikusnak számító slágerei mellett 2013 augusztusában világraszóló popzenei programjának legaktuálisabb darabjával, a The Origin of Love-val hódít újra a Szigeten. Koncertvízumot kapott a New York-i anti-folk szintér üdvöskéje, Regina Spektor.

Futurisztikus, tért ölelő, ultraszuggesztív, könyörtelenül dinamikus, progresszív és friss elektronika, ez a Nero. A két brit elektronikus zenész, illetve producer, Daniel Stephens és Joseph Ray, valamint Alana Watson énekesnő a dubstep kiszámíthatatlanságából, a drum’n’bass lendületéből és az electro house nyers erőiből építkező produkciója 2010 óta tartja lázban Európát, s jön most a Szigetre, annak is az Arénájába, annak is az „élő” zenei sávjába. Szintén élő produkcióval jön az Arénába Németország egyik legrégebb óta aktív techno-pop alakulata, a Booka Shade.

Az A38 színpadára érkezik majd Natasha Khan, művésznevén Bat for Lashes, a pakisztáni felmenőkkel rendelkező londoni énekesnő, dalszerző, multiinstrumentalista művész, aki megkapó, sejtelmes hangulatú, álmodozásra és táncba csábító különleges popszámaival lett népszerű az Egyesült Királyságban. Eleget tesz a visszahívásnak a világ első számú kelta punk együttese, a Flogging Molly. Elemi erejű színpadi produkciójukra rendre hatalmas tömegek lépnek egyszerre, és tombolják ki magukat, koncertezzenek akár a világ legeldugottabb zugaiban vagy bolygónk legnépszerűbb könnyűzenei rendezvényein. Nálunk az A38 színpadon. Valamint jön a The Cribs, a Little Boots, a Gesaffelstein és a Dub FX.

A fesztivál zenei programjából eddig nyilvánosságra hozták az egyik legbulisabb színpad fellépőinek listáját, és pár igazi nagyágyúnak számító külföldi előadót is megneveztek. Jön idén többek közt a Blur, a Die Ärzte, a Seeed, Azealia Banks, Nicky Romero, a Parov Stelar Band, Skunk Anansie, a Ska-P, Alex Clare és az Editors. Ha a szerdán bejelentett előadókra kíváncsi bő három percbe sűrítve, akkor ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik