Kultúra

Sonic Temple és Sabbath Szombat koncert

A The Cult és a Black Sabbath tribute bandái lépnek fel Szegeden március 14-én, csütörtökön 20:30-tól az IH Rendezvényközpontban.

Sonic Temple – The Cult Tribute

“The Cult – a közös nevező, amely mind a négyünk nagy kedvence, ezért is határoztuk el anno néhány évvel ezelőtt, hogy tető alá hozunk egy tribute zenekart-írja magáról a Sonic Temple.- A nevünk az egyik klasszikus album címéből ered.
Igyekszünk a Duffy – Astbury szerzőpáros minden korszakából meríteni, szerencsére a bőség zavarával küzdünk, mert a kb. húsz számos repertoárunk még közel sem tartalmazza az összes The Cult slágert.
Nem szigorú kopírozásra, vagy utánzásra törekszünk, hanem a dalokat megpróbáljuk egy kicsit a saját képünkre is faragni, úgy hogy abban mi is benne legyünk. A „törzsanyag” tekintetében is inkább az anyazenekar élő performanszait próbáljuk interpretálni.”

Sabbath Szombat
Black Sabbath Tribute Band

“Zenekarunkat 2011. februárjában alapítottuk Szegeden azzal a céllal, hogy a méltán népszerű Black Sabbath együttes dalait népszerűsítsük hazánkban. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy erre a jó brit zenére igenis szükség van. Koncertjeinken az “öreg motorosok” mellett fiatalok is szép számban vannak jelen, ami jól jelzi a muzsika – és azon belül konkrétan a Black Sabbath dalok – időtállóságát- írja a magáról a tribute zenekar.-Az együttes tagjaival – az énekes kivételével – tizenöt éve játszunk együtt megszakítás nélkül, jól összeszokott, zenélni szerető csapat vagyunk. Fél szavakból is megértjük egymást. Rengeteg gyakorlás és koncert van a hátunk mögött, így nyugodtan állíthatom, jól kezeljük hangszereinket, nem vagyunk kutyaütők. Az énekesünkkel a kilencvenes években már muzsikáltunk együtt, tehát ez a mostani közös munka régi alapokon nyugszik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik