Kultúra

Törőcsik is igent mondott Vidnyánszkynak

Torocsik-mari-(960x640)(1).jpg (Törőcsik Mari )
Torocsik-mari-(960x640)(1).jpg (Törőcsik Mari )

Básti Juli és Udvaros Dorottya is marad a Nemzeti Színházban.

Az Index úgy tudja, hogy legalább kilenc színész döntött már arról, hogy marad a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert utódjának kérésére. Igent mondott Vidnyánszky Attilának Bodrogi Gyula, Sinkó László, Szarvas József, Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Tompos Kátya, Tenki Réka és Törőcsik Mari.

Törőcsik már óvatos

Törőcsik Mari megerősítette, hogy elfogadta a felkérést, aláírja a szerződést. Az okokról viszont nem nyilatkozik, mert mint mondta: egyszer már az Alföldi–Vidnyánszky-ügyben magyarázkodásra kényszerült, és ezt megalázónak tartja. „A véleményemet mindkét rendező-színházigazgatóval személyesen beszélem meg, és ez nem tartozik a nyilvánosságra” – fogalmazott.

Szarvas József szerint jó hangulatú beszélgetés zajlott le az új igazgatóval, de konkrét darabokról, szerepajánlatokról még nem esett szó. Talán nyugodtabb most a hangulat a színházban, „mindenki tudja már a saját döntését és az igazgató döntését is, tisztul a kép, bár ez sok fájdalmat is jelent. Sok igazgatóváltást éltem már meg, ez mindig egzisztenciaféltéssel és feszültséggel jár” – tette hozzá.

Ők nem maradnak

Az Index információi szerint Vidnyánszky szerette volna, hogy Molnár Piroska, Gáspár Sándor és Szabó Kimmel Tamás is a  társulat tagja maradjon, de a színészek nemet mondtak a felkérésére. Kulka János, László Zsolt és Péterfy Bori pedig már azelőtt úgy nyilatkoztak a sajtónak, hogy elhagyják a Nemzetit, mielőtt a megbeszélésekre sor került volna.

Voltak azonban olyanok is, akiknek Vidnyánszky jelezte, hogy nincs szüksége a munkájukra. Állítólag ezek között van többek között Murányi Tünde és Znamenák István. Az MTI korábbi információja szerint viszont az új igazgató a társulat egynegyedének, nagyjából tíz színésznek mondta azt, hogy nem kíván velük együtt dolgozni.

Stohl még gondolkodik

Régóta folyik a találgatás arról, hogy mi lesz Stohl Andrással, ugyanis sokan kritizálták Alföldi Róbertet amiatt, mert visszavette a Nemzetibe játszani a színészt, miután letöltötte börtönbüntetését. Az Index úgy tudja, Vidnyánszky Attila szívesen foglalkoztatná tovább Stohlt, azonban az volt a feltétele, hogy a színész „építse le egy kicsit a kereskedelmi tévés szerepléseit”. Stohl még gondolkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik