Belföld

A színészek negyedét elküldik a Nemzetiből

nemzeti-szinhaz(210x140)(6).jpg (nemzeti színház, )
nemzeti-szinhaz(210x140)(6).jpg (nemzeti színház, )

Lezajlottak az első beszélgetések a színház leendő vezetője és a színészek között.

A múlt szerdán kezdődött szerződtetési tárgyalásokon az összes színésszel négyszemközt beszélt Vidnyánszky Attila, és mindenkinek egyértelműen megmondta, hogy a következő évadban számít-e a munkájára.

A decemberben kinevezett új vezető egyik közvetlen munkatársától elmondta: a színház jelenlegi 40 szerződtetett színésze közül a közös munkára felkért művészek döntő része kihasználja a rendelkezésére álló határidőt arra, hogy választ adjon az új igazgató ajánlatára. Ekkor derül ki, hogy ki akar maradni a társulatban és ki nem.

Vidnyánszky Attila a társulat negyedének mondta azt, hogy nem kíván velük együtt dolgozni és voltak olyan művészek is, akiket ugyan szerződtetne a jövő évadra, de azok nemet mondtak neki. Így összességében a társulat mintegy feléről tudható már, hogy elhagyja a teátrumot.

Hárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatják pályájukat. A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Szabó Kimmel Tamás sem marad. Akikről már kiderült, hogy nem maradnak a színháznál, azok döntő többségben közös megegyezéssel távoznak – közölte a leendő igazgató munkatársa.

Mint elmondta, úgy tűnik, hogy nem fogják a társulatot annyian elhagyni, mint ahányan az előző igazgatóváltást követően elmentek a színháztól. Több neves színész a társulat tagja marad. Bodrogi Gyula az InfoRádió Aréna című műsorában jelentette be, hogy elfogadta Vidnyánszky Attila felkérését.

Vidnyánszky Attila munkatársa szerint ugyan sokan keresik meg azzal a leendő igazgatót, hogy szívesen dolgoznának a színházban, de amíg a jelenlegi tagokkal nem zárul le a szerződtetési időszak, addig nem foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy kit hívna a társulathoz.

Az MTI információi szerint három színész biztosan érkezik a debreceni színházból Vidnyánszky Attilával a Nemzeti társulatába: Trill Zsoltot, Szűcs Nellit és Ráckevei Annát a jövő évadtól kötheti szerződés a teátrumhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik