Kultúra

Erkélyről énekelni jó

pozsonyi piknik, balkoncert (pozsonyi piknik, koncert, )
pozsonyi piknik, balkoncert (pozsonyi piknik, koncert, )

Ez is lehetne a mottója egy majdnem teljesen új műfaj születésének. Azért csak majdnem, mert a Balkoncertek már három éve szórakoztatják a budapestieket.

Igazából persze csak azokat, akik az évnek egy bizonyos szakában (a nyár utolsó szombatján) ellátogatnak a Pozsonyi Piknikre, és meghallgatják a kiváló fiatal operaénekesekből verbuválódott csapatot.

A Balkoncertek etimológiája egyáltalán nem vész a történelem ködébe: a Piknik szervezői találták ki, hogy a tízezres utcabál (ahogy itt hívják: falunap) meglepetésvendégei az egyik ház erkélyéről énekeljenek operaáriákat a nagyérdeműnek. Egyetlen alkalomra gondoltak, hagyomány lett belőle. Olyannyira, hogy a Balkoncert társulata egyetlen koncert erejéig beköltözik egy teljesen erkélytelen koncertterembe, a Hollán Ernő utcai Zeneiskolába, hogy ott kápráztassa el a publikumot.

Hábetler András és a többiek – Fodor Beatrix, Bucsi Annamária, Wiedermann Bernadett, Bontsér Gergely, Nyári Zoltán, Pelerdi András és Köteles Géza – a Varázsfuvolából, a Don Pasqualéból , a Carmenből, a Sámson és Delilából és más népszerű operákból énekelnek duetteket, most szombaton. Jellemző, hogy az érdeklődés olyan nagy, hogy a jegyek többsége szinte pillanatok alatt elfogyott. (Utánanéztünk, még van néhány, de már tényleg nem sok.)

Akit érdekel, még próbálkozhat. Mi ott leszünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik