Kultúra

Popkoncerteket tartanak a játszótereken

játszótér (perényi patrik, játszótér, gyerekek)
játszótér (perényi patrik, játszótér, gyerekek)

Mi köze a Mézga családnak a Szomszédokhoz? A Vízipók összejöhet a kis hableánnyal? A válaszokat a Csillag Születikből már ismert Fele Királyság nevű zenekar adja meg.

Nem mindennapi turnéval népszerűsíti első albumát a Fele Királyság: Budapesti játszóterekre viszik el a számukra kedves, és általuk újraértelmezett mese- és főcímdalokat. A csapat a nagyközönség számára nem ismeretlen, a Csillag Születikben ugyanis közülük ketten, Farkas Izsák és Simkó-Várnagy Mihály kivívta nem csak a közönség, de Puzsér Róbert tiszteletét is.

A banda története akkor kezdődött, mikor a háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra néhány tagja ráeszmélt: nem hagyhatják gyerekkoruk főcímdalait és mesefilmzenéit a feledés homályába veszni. A kiválasztott zenéket egyéni műfajkavalkáddá gyúrták össze, így született az esti mashup mint stílus.

A zenékhez hozzátettek, aktualizálták, komolyzenei tudásukat vegyítették a legkomolytalanabb elképzelésekkel. Céljuk az volt, hogy a nosztalgiázás ne minket rántson vissza a múltba, hanem a zenéket és a mesehősöket hozza el nekünk a jelenbe. Így született meg többek közt a sárkányreggae, de kiderült az is, hogy a Vízipók csapja a szelet a kis hableánynak, az X-Aktákban pedig megjelent a Keresztapa.

A zenekar a hétvégén a három játszóteres koncerten közös zenéléssel és mesekvízzel is várja az érdeklődőket – ez utóbbi nyertese ingyen belépőt kap a zenekar szeptember 18-i lemezbemutató koncertjére. A budapesti villámturné első állomása szeptember 7-én pénteken a Városligetben lesz. Az Óvodások játszóterén délután fél kettőtől fél háromig tartó műsorban közreműködik Maksa Zoltán. Szombaton, 8-án az I. kerületben, a Horváth kertben található játszóteret hódítják meg a fiúk, délután kettőtől négyig. Vasárnap, 9-én pedig Újlipótvárosban, a Szent István parkban játszanak, szintén délután kettőtől négyig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik