Kultúra

A tévében: műsorok mindenkinek ezen a szép napon

Ma mindenkire gondoltunk, sőt még arra is, akire nem - tessék választani.

16:20, m1, William és Kate – Egy álom valóra vált
Kedves nagymamák, nagynénik, egyedülálló asszonyok, magányos házasságban élő nők, rózsaszínruhás tinilányok, kiskamaszok, általánus iskolás fruskák! Ezt a filmet nektek küldjük szeretettel, a tündérmese folytatódik: az álmok királynőjének fia elvette élete értelmét, és ez alkalomból film is készült. Az IMDb-n ugyan csak 4,5 pontot kapott a nézőktől, de a lényeg úgysem ez, hanem A Frigy.

16:45, TV2, Cápamese
Kedves felsősök, gimisek, szakmunkások, gyermeteg felnőttek! Ha a család többi része a Vilmos-esküvőt nézi, keressetek egy másik tévét, hogy ezt a viszonylag vicces animációs filmet megnézhessétek. Szokás szerint hatalmas sztárok voltak az eredeti szinkronhangok, de ez minket nem érint, a mese pedig az aranyos Oszkárról, a nagydumás kishalról szól, akit a véletlen cápaölő hírébe hozott – és most neki kéne végeznie a zsarnokoskodó cápamaffiával. 

19:05, TV2, Shrek 2.
Kedves egész család, öregek, fiatalok, gyerekek, aggastyánok! A vacsora közben ugyan nem illik tévét nézni (már ahol), de most az egyszer szegjük meg a szabályt, és próbáljunk meg nem fem félrenyelni a rántott hús rágcsálása közben, mert a Shrek 2. ezredszerre nézve is hajlamosít erre. Remélem, a mentőknek nem lesz több dolguk vacsoraidőben (avagy tessék a tévéknek kicsit felelősségteljesebben kijelölni a kezdési időpontokat). 

20:30, Digi Sport, Manchester City – Manchester United
Kedves férfiak, férfias nők, nőies férfiak, avagy focikedvelők! A világ legjobb rendezője, az élet úgy hozta, hogy ezen a tökéletes hosszú hétvégén játszik négy fordulóval az angol bajnokság vége előtt a két manchesteri csapat, melyek történetesen a Premier League-tabella első (MU) és második (MC) helyén állnak, s melyek közt épp egy győzelemnyi, három pontos különbség van. Így ha a MU nyer, nehezen lesz elkapható a végére, ha a MC, négy fordulónyi lóhalálos versenyfutás vár mindkettejükre. És persze: a meccs igazi városi rangadó is előre felspilázott játékosokkal, és vélhetően pattanásig feszült idegekkel. 

21:20, Spektrum, UniverZoom: Az első Apokalipszis
Kedves bárki, aki nem fért be az első négy műsor célcsoportjába! Minek bármit is erőltetni? Eleink kipusztultak (számos elmélet szól arról, miért), mi is kipusztulunk, a Föld örök (persze nem), az Univerzum örök (persze nem), semmi sem örök, csak az idő (ki tudja) – hát lássuk, hogy is volt az a nagy Vége felirat 65 millió évvel ezelőtt, amikor a dinoszauruszok eltették magukat az őslénykutatóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik