Kultúra

Jobb velünk a világ: hatalmas volt az érdeklődés

A fogyatékkal élők kezdeményezésére létrejött jótékonysági rendezvényen 13 ezren voltak a Papp László Sportarénában Budapesten.

Amikor lenéztem a színpadról, azt láttam, hogy színültig telt ház van, körülbelül 13 ezer ember van itt – mondta el Schmitt Pál köztársasági elnök.

A köztársasági elnök hangoztatta: a Jobb velünk a világ mozgalom életérzést közvetít, a “nem adom fel” derűjét, mely közösséget formál a segítésből. A rendezvényen részt vevő együttesek külön-külön is megtöltötték volna a Sportarénát, de a mottó, a Jobb velünk a világ még inkább összehozta az embereket. A szervezők 20-25 millió forint bevételre számítanak, ami jelentős hozzájárulás a kitűzött célhoz. A bevételéből fogyatékossággal élőknek épül a környezettel tudatos harmóniában álló otthon, mely minden részletével ráhangolódik a benne lakók nehézségeire.

Schmitt Pál elmondta azt is, hogy ezen a rendezvényen minden résztvevő hasznosnak érezheti magát, hiszen mindenki ad valamit a másiknak. Senki nem lehet annyira szegény, hogy ne tudjon belőle adni – hangsúlyozta. Véleménye szerint előbb-utóbb kicsi lesz a Sportaréna ehhez a jótékonysági eseményhez.

Ez a rendezvény azért is mutat példát, mert fogyatékkal élők kezdeményezésére jött létre, akik a korábbi koncertjeikkel nem maguknak, hanem egészséges embertársaik megsegítésére gyűjtöttek – fogalmazott Scmittné Makray Katalin újságíróknak, hozzátéve: ezek a fiatalok ott segítenek, ahol tudnak. Mint mondta: az egyik kedvenc dala a sok között a Most múlik el, és a Nemadomfel együttest is több alkalommal hallgatta már a koncerteken. “Tündéri, aranyos emberek” – hangoztatta.

A Jobb velünk a világ jótékonysági koncerten a többi között fellépett a Csík Zenekar, a Quimby, a Kiscsillag és a Nemadomfel együttes. A műsorban közreműködött Presser Gábor, Ferenczy György és a Rackajam, a programokat tánccsoportok előadása, dobshow és stand up comedy is színesítette. A koncertek mellett különböző családi programok várták délután az érdeklődőket, egyebek mellett civil vásár, terápiás kutyák bemutatója és kézműves foglalkozások.

A rendezvény célja, hogy a bevételből passzívházként működő lakóotthonokat építsenek fel a fogyatékkal élő fiataloknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik