Kultúra

Marad február végén az Oscar-díjkiosztó

Egyelőre nem akarja a megszokott február végi, március eleji időpontnál sokkal korábbra helyezni a 2012-es Oscar-díjkiosztó dátumát az Amerikai Filmakadémia.

Az Oscar-gálát az elmúlt években február utolsó vagy március első vasárnapján tartották, s mint azt az Amerikai Filmakadémia Kormányzó Testülete szerdán bejelentette, a korábbi spekulációkkal ellentétben “jelentősen nem kívánja korábbra helyezni a díjátadót”.

A testület azonban még nem hozott döntést a 84. Oscar-ceremónia pontos dátumáról, és jelezte, hogy további megfontolás tárgyává teszi a díjátadó időpontjának esetleges megváltoztatását.

A változtatást többek között az indokolná, hogy a hollywoodi díjszezon túlzsúfolt, ami rossz hatással van a díjátadók tévés nézettségére. Ha előrehoznák az Oscart, talán több nézője lenne, viszont még áttekinthetetlenebbé válna a díjnaptár.

A 83. Oscar-gála időpontját már kitűzték: az idei filmtermésből válogató rangos szakmai elismeréseket 2011. február 27-én, vasárnap osztják ki.

A variety.com egyúttal arról is beszámolt, hogy a héten lemondott a filmakadémia ügyvezető igazgatója, Bruce Davis. A vezető 2011 júniusának végén távozik posztjáról. Davis 1981 óta dolgozott a Filmakadémia kötelékében és 1989-től igazgatta a szervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik