Kultúra

Phil Collins a soul klasszikusait dolgozza fel új lemezén

A nyolcszoros Grammy-díjas énekes-dobos személyes kedvenceit, az életében nagy szerepet játszó soulzene slágereit gondolja újra ezen a lemezen.
Kapcsolódó cikkek

Collins lemezének megjelenését néhány különleges koncerttel teszi emlékezetessé a New York-i Roseland Ballroomban június 22. és 25. között. A műsor címe Up Close and Personal: Phil Collins Plays 60s Soul, és a Going Back album anyagát, valamint egyéb, a korszakra jellemző klasszikusokat fogja előadni.

Június 17-én Phil Collins megkapja a Dalszerző Hírességek Csarnoka (Songwriters Hall of Fame) Johnny Mercer-díját a szervezet éves díjátadó ebédjén New Yorkban. Collins, aki 2003 óta tagja a Songwriters Hall of Fame-nek, olyan neves szerzők sorába áll be ezzel a díjjal, mint a Going Back album dalainak szerzői között is megtalálható Holland-Dozier-Holland, Smokey Robinson, Stevie Wonder és Carole King. Szintén idén kapja meg a díjat az Earth, Wind & Fire tagja, Philip Bailey is, akivel Collins annak idején közösen adta elő a nagy slágert, az Easy Lovert.

Collins 30 éves szólókarrierjének első olyan lemeze lesz a most készülő album, amelyen teljes egészében mások dalait dolgozza át, megpróbálván újrateremteni az egykor őt is hatalmába kerítő hangzást és érzést. A lemezen a tervek szerint a Temptation, Dusty Springfield, Stevie Wondert, a Martha And The Vandellas, a Four Tops, Curtis Mayfield and The Impressions, a Ronettes, Smokey Robinson & The Miracles, a Supremes, valamint Kim Weston egykori sikereit adja elő .

Phil Collins kivételes zenei karrierje során negyven év alatt mintegy százmillió albumot adott el; ha a Genesis-lemezeket is számoljuk, akkor 250 milliót. Nyolc Grammy-, egy Oscar- és egy Golden Globe-díj tulajdonosa, a slágerlisták első helyén csak az Egyesült Királyságban öt albummal és három kislemezzel szerepelt, de a TOP10-be további kislemeze került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik