Nagyvilág

26 tinédzser lány holttestét emelték ki a Földközi-tengerből

Nyomozást indítottak az olasz hatóságok, miután vasárnap 26 tinédzser lány holttestét találták meg a Földközi-tengeren.

A 14 és 18 év közötti lányok feltehetően nigeri és nigériai migránsok voltak, akik Líbiából próbáltak hajóval eljutni Európába a hétvégén.

Lorena Ciccotti, Salerno város rendőrfőkapitánya a CNN megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a fiatal áldozatokat kedden felboncolják, hogy megtudják, kínozták vagy szexuális zaklatták-e őket.

Holttesteikre egy süllyedő gumicsónak mellett leltek rá a mentőcsapatok. A túlélők a tutaj maradványain lógtak erőtlenül, miközben a már elhunyt gyerekek testei a víz felszínén lebegtek.

A hétvégén összesen 400 embert mentettek ki a Földközi tengerből, közülük 90 nő, 52 pedig kiskorú volt.

Az afrikai menekültek közül a legtöbbször Líbián keresztül próbálnak Európába utazni, az ország emiatt az embercsempészek fellegvárává vált az utóbbi időszakban. Év eleje óta összesen 2839 migráns halt meg a Földközi-tengeren. Mostanáig 150 982 ember érte el az európai partokat, 74 százalékuk Olaszországban.

Az afrikai ország, ahol gyűlölik a menekülteket
Tömegesen deportálják a migránsokat, akiket Nigerben a végeláthatatlan sivatag, Maliban pedig a terroristák serege vár.

Frissítés

A nők halálával kapcsolatosan a hatóságok egy egyiptomi és egy líbiai állampolgárt őrizetbe vettek, akiket a túlélők tanúvallomásai alapján azonosítottak a helyi sajtó beszámolója alapján. A két férfi őrizetbe vételét az elhunyt nők halálának körülményeit vizsgáló salernói ügyészség kérvényezte.

Kiemelt kép: Europress/AFP/ Angelos Tzortzinis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik