Nagyvilág

Majdnem meghalt egy horgász, miután a kifogott hal beugrott a torkába

„Nem volt még ennél bizarrabb esetem és valószínűleg soha nem is lesz” – mondta a brit férfi életét megmentő mentős.

Egy ártatlan viccelődés miatt halt meg majdnem egy 28 éves brit férfi, miután egy 14 centiméteres hal beleugrott a szájába, majd a torkán akadt, miután kifogta a tengerből az angliai Dorset partjainál –jelentette a brit sajtó. A beszámolók szerint a közönséges nyelvhal (Solea soela) azután ugrott bele a férfi torkába, hogy poénból a szája felé emelte, és a hal olyan erősen ficánkolt, hogy kicsúszott a kezéből.

A férfihez barátai azonnal mentőt hívtak. Amikor a mentősök október 5-én este kiérkeztek a Boscombe mólóhoz, a meg nem nevezett férfi eszméletlen állapotban volt, és nem lélegzett. Egyikük a brit sajtónak elmondta: amíg ki nem érkeztek, a férfi barátai „igazán jó szívmasszázzsal” próbálták megmenteni az életét, követve a segélyhívón keresztül kapott utasításokat.

A mentősök először egy lélegeztető maszk és zsák segítségével próbálták oxigénhez juttatni a férfit, aki szívleállástól is szenvedett, de az nem működött. A torkán akadt hal ugyanis teljesen elzárta a légutakat. Nem volt más választásuk: ki kellett szedniük a halat.

„Egyértelmű volt, hogy ki kell szednünk a halat, különben a beteg nem fogja túlélni a rövid utat a kórházba” – mondta el Matt Harrison. És az nem volt egyszerű feladat. A mentős ugyanis nem hibázhatott, és egy darabban kellett kihúznia a az állatot.

Ha kicsúszott volna a fogóból, vagy egy darab letörik róla, és emiatt még lejjebb kerül, már „nem tudtunk volna mit csinálni az akadály megszüntetésére” – mondta el a mentős. Akinek végül a hatodik próbálkozásra sikerült egyben kiemelnie a 14 centis állatot, ami „legnagyobb meglepetésünkre egy egész nyelvhal volt” – közölte Harrison.

„Nem volt még ennél bizarrabb esetem és valószínűleg soha nem is lesz” – mondta el Harrison. A mentős hozzátette: a szívleállás nem okozott semmilyen maradandó sérülést horgásznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik