Belföld

Vaddisznó vette üldözőbe a magyar horgászt

A világ legkitartóbb dagonyázó lénye kergette meg autóstul a visegrádi pecást. Tanulságos képsorok.

Ki tudja, milyen következménye lehetett volna, ha a horgász nem inal el időben Visegrád mellett. Mindenesetre az Index a Fishndirt blogon találta meg a videóval fűszerezett történetet, hogy egy pecást megkergetett egy vaddisznó. Az állat a beszámoló szerint először csak kolbászolt a horgász körül, majd határozottan célba vette őt, amin a felé hajított – később elfogyasztott – szendvics sem segített. Az áldozat az autójáig menekült, de a felvételen látható, hogy a röfögő-dagonyázó állat minden dudálás ellenére kitartóan üldözte őt, állítólag egész a 11-es főútig. Nem sérült meg senki, az anyagi kár nem jelentős.

Frissítés: szelid lenne a disznó?

Cikkünk megjelenése után, még hétfő késő este írt egy olvasónk, aki más megvilágításba helyezte a történteket. Szerinte az adott sertés nem akart támadni, ő egy szelidített disznó, aki “évek óta köztünk jár, találkozunk vele”. A helyiek etetik is olykor, ezért a levélíró szerint helytelen volt, hogy az autós dudált és úgy viselkedett, ahogy. A disznó márpedig ahhoz van szokva, hogy “barátságosak vele”.

Mindenesetre fő a biztonság, ezért azt ajánljuk olvasóinknak, mindig legyenek óvatosak a vadakkal, az erdő az ő területük, konfrontálódni pedig kár.

Frissítés 2.: Rozi?

A 444 arról ír, valószínűleg az emberhez szokott, sőt emberek között nevelkedett nőstény, Rozi lehetett az, aki nagyon érdeklődött a pecás iránt. Legalábbis a visegrádiak szerint Rozi szokott az emberek közelében kolbászolni, nem fél tőlük, akár meg is lehet vakarni a hátát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik