Nagyvilág

Abortuszra akarta rávenni szeretőjét az abortuszellenes amerikai politikus

A republikánus képviselő nem tartotta magát annyira az elveihez, amikor a döntés már a saját életét is befolyásolta.

Az erőteljesen abortuszellenes republikánus képviselő, Tim Murphy meg akarta győzni szeretőjét, hogy végezzen abortuszt, amikor azt hitték, hogy terhes lehet – jelentette a Pittsburgh Post-Gazette. A lap ezt egy, a pár közötti SMS-váltásra alapozza.

A szerető, Shannon Edwards januárban írt rá a pennsylvaniai politikusra, miután a képviselő Facebook-oldalán megjelent egy abortuszellenes bejegyzés. Üzenetében a nő kritizálta Murphy képmutatását, hogy minden különösebb gond nélkül képes telekürtölni a világot abortuszellenességével, miközben egy héttel korábban még arra kérte, vetesse el meg nem született gyermekét.

A Post-Gazette megszerezte a január 25-én elküldött üzenetre érkezett választ is, amiben a képviselő közölte, hogy a szöveget nem ő írta, hanem a stábja. És hozzátette: érti, hogy Edwards miért találta azt problémásnak. A szeretőről egyébként később kiderült, hogy mégsem volt terhes.

A képviselő nem válaszolt a Post-Gazette megkeresésére, és a szerető sem kommentálta a hírt. Murphy szóvivője a The Hill és a CNN megkeresésére csak annyit válaszolt, hogy „nem kommentálják”.

A Family Research Council nevű, abortuszellenes szervezet adatai szerint Murphy a szavazatai alapján 100 százalékban abortuszellenes, és a képviselő több olyan szervezet támogatását élvezi, amik szeretnék betiltani a művi terhesség-megszakítást.

Murphy egyike volt azoknak a képviselőknek, akik benyújtották a kongresszusnak azt a törvényjavaslatot, ami megtiltja az abortuszt a terhesség 20. hete után. A képviselőház kedden szavazta meg a jogszabályt.

Murphy szeptemberben ismerte be, hogy megcsalta a feleségét az igazságügyi pszichológusként dolgozó nővel. Kapcsolatuk 2015-ben kezdődött, amikor együtt dolgoztak egy törvényjavaslaton. A munkakapcsolat előbb barátivá vált, majd intimmé változott.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik