Nagyvilág

A férfiak maszturbálását megtiltó törvényt fontolgatják Texasban

Százdolláros pénzbüntetéssel sújthatják azokat, akik kórházakon és klinikákon kívül végezne önkielégitést.

Texas állam képviselőháza megkezdi a vitát arról a törvénytervezetről, ami alapján száz dollárra (kb. 30 ezer forintra) büntethetnék azokat, akik kórházakon és klinikákon kívül maszturbálnak – jelentette a Houston Chronicle. A tervezetet egyelőre egy bizottság előtt van.

A jogszabályt még március közepén nyújtott be a demokrata Jessica Farrar, aki ezzel a konzervatív államban érvényes abortusztörvényeket „abszurditására” akarja ezzel felhívni a figyelmet.

A tervezet értelmében tilos lenne a „szabályozatlan maszturbációs kibocsátás”, mert azzal semmibe veszik az élet szentségét, és „egy meg nem született gyermek elleni cselekedetnek” számít. A jogszabálytervezet szerint a maszturbáció közben termelt spermát orvosi intézetekben kell tárolni, hogy később a feleség fel tudja használni gyermeknemzésre. A tárolókat az államnak kell biztosítania – csakúgy, mint az orvost, aki a maszturbációt felügyeli.

Texasban jelenleg a republikánusok vannak többségben. Ebben az államban a legsúlyosabbak az abortuszt korlátozó törvények az Egyesült Államokban a konzervatív keresztény kultúra miatt. A nőknek például abortusz előtt kötelezően el kell olvasniuk egy „információs füzetet”, ami kritikusai szerint semmi másra nem jó, csak arra, hogy bűntudatot ébresszen a nőkben.

Emellett a nőket ultrahangvizsgálatnak vetik alá 24 órával az abortuszt megelőzően, főként ezt az intézkedést kritizálja Farrar. „Amikor egy nőt hüvelyi ultrahangnak vetik alá, annak semmi köze az egészségügyi ellátáshoz. Az állam célja, hogy bűntudatot keltsen bennük” – tette hozzá.

Ez utóbbira válaszul Farrar tervezete előírja, hogy a férfiakon kötelező végbélvizsgálatot kell végrehajtania az orvosoknak, mielőtt viagrát írnak fel neki, vagy vaszektómiát hajtanak végre rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik