Nagyvilág

Késsel vágta fel otthon kölyök kutyáját, mert meg akarta műteni

Nem volt pénze az állatorvosra, ezért saját maga próbálta megoldani a bélelzáródást. Az eb meghalt.

Akár egy évig tartó börtönbüntetésre is számíthat egy 26 éves amerikai nő, aki otthonában saját maga próbálta megműteni két és fél hónapos kiskutyáját, az eb halálát okozva ezzel – jelentette a helyi sajtó. Az Iowa állambeli Ames városában élő nő ellen állat súlyos sérülést vagy halált okozó elhanyagolása vádjával indítottak eljárást a még június elsején történt eset miatt.

A helyi rendőrség közlése szerint Sarah Diane McMenamin először az Iowa Állami Egyetem állatorvosi szakára vitte be kutyáját, ahol közölték vele, hogy az állatot meg kell műteni, bélelzáródás miatt. Ez azonban több ezer dollárba került volna, és a nőnek erre nem volt pénze. Ezért megbeszélt egy időpontot egy magán állatorvosnál, elaltatásra.

McMenamin azonban nem vitte el az ebet elaltatni, helyette úgy döntött, ő fogja elvégezni a műtétet az otthonában. Erre egy hámozókést és egy konyhai fogót használt. A rendőröknek később azt mondta, azért gondolta, hogy el tudja végezni a beavatkozást, mert egy farmon nőtt fel, és korábban már kasztrált disznókat.

„Ő biztosan azt gondolta, hogy csak segít a kutyán” – közölte a KCCI televízióval Geoff Huff rendőrparancsnok. Az eset azután került a rendőrség elé, hogy állatorvosok jelezték, a nő nem vitte el az előre lebeszélt altatásra az ebet. McMenamin letartóztatták és egy helyi börtönbe szállították, ahonnan az óvadék megfizetése után szabadon távozhatott.

A nő házából előző hét pénteken 20 állatot szállítottak el hatóságok, köztük kutyákat, macskákat, tengerimalacokat, nyulakat és gekkókat. Az állatok a beszámolók szerint „szörnyű körülmények között éltek”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik