Élet-Stílus

Kisbabának álcázva vitte be kórházban fekvő nagymamának a kutyáját

Az idős nőnek nagyon hiányzott kicsiny kedvence, és unokája mindent megtett, hogy kellemes meglepetést nyújtson neki.

Kisbabának álcázva, egy takaró alatt csempészte be kórházban fekvő nagymamájának az idős nő kutyáját egy 21 éves kaliforniai nő – jelentette a helyi sajtó. Shelby Hennick a Today-nek és a BuzzFeednek elmondta: eredetileg anyukája ötlete volt, hogy lepjék meg a nagyi a Patsy nevű kutyával, akit alig pár hetes kora óta nevel, és nagyon közel áll hozzá.

„Éppen a nagymamám háza előtt mentem el, amikor felhívott, és egyértelmű volt, hogy meg fogom csinálni” – közölte Hennick, aki egyébként egy állatorvosi klinikán dolgozik asszisztensként. Az autójában volt egy takaró, így abba rejtette a 13 éves ebet, mintha csak egy kisbaba lenne.

A trükk működött, és végül sikerült feltűnés nélkül bevinni Patsy-t. A lebukás veszélye egészen kicsi volt, mivel a fiatal nőt már ismerték a kórház dolgozói, így könnyedén be tudott jutni. Gyakorlatilag csak akkor bukhattak volna le, ha a kutyus ugatni kezdett volna, vagy valaki meg akarta volna nézni a „kisbabát”, de szerencséjükre egyik sem történt meg.

A csak Donna néven említett nagymama pedig nagyon meglepődött, amikor a takaró alól nem Hennick testvérének kisgyereke,  hanem az ő kutyája bukkant elő.

Hennick szerint a találkozás Patsy-vel sokat segített nagymamáján, akit június 9-én egy gyógyszerre adott rossz reakció miatt kellett kórházba szállítani, ahol három napot töltött el.

Hennick a Twitter-oldalán osztotta meg az akcióról készült fényképeket, és bejegyzése hatalmas sikert aratott: e cikk írásakor már több mint 21 millióan látták, több mint félmillióan lájkolták és 133 ezren osztották meg.

A legtöbben imádták, amit tett, de persze voltak olyanok is, akik felelőtlenségnek tartották, hogy bevitt egy kutyát a kórházba, mert azzal szerintük a többi beteg egészségét sodorhatta veszélybe. A Today ezzel kapcsolatban megkérdezett egy ismert amerikai szakértőt, aki azt tanácsolta az embereknek, hogy kérjék a kórház engedélyét, ha egy beteghez be akarják vinni a kutyáját. Aminek egyébként bizonyítottan jó hatása van a gyógyulásra.

Állatorvosi asszisztensként Hennick az átlagembereknél jobban fel volt készülve arra, hogy biztonságossá tegye a kutya látogatását, és vigyázott arra, hogy azzal ne okozzon gondot.


Ugyanakkor ő is azt tanácsolta másoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kórházzal, vagy a nővérekkel, mielőtt beviszik egy betegnek bundás társát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik